Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-2019: Δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά που δεν επιλέχθηκαν

Μετά την ανακοίνωση (30/7) των αποτελεσμάτων για τους φετινούς δικαιούχους που θα μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, και αφού οι περισσότεροι ταλαιπωρήθηκαν τόσο με την εκτύπωση των voucher όσο και με την πολύωρη αναμονή έξω από παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να προλάβουν την πολυπόθητη θέση, το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν εκτός δομών περί τα 40.000 παιδιά που ωστόσο έχουν δικαίωμα φιλοξενίας. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για να φιλοξενηθούν.

Τα καλά νέα είναι, ότ η ΕΕΤΑΑ θα δώσει σύντομα μια δεύτερη ευκαιρία στους επιλαχόντες, καθώς θα διανέμει εκ νέου τα voucher, αφού όσοι γονείς δεν κατάφεραν να κλείσουν έγκαιρα θέση και ενώ ωφελήθηκαν, έχασαν την επιταγή εισόδου των παιδιών τους στις δομές.

Η έναρξη της διαδικασία αυτής αναμένεται να ξεκινήσει λίγες ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας εγγραφής με την χρήση voucher, και συγκριμένα λίγο μετά τις 3 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση.

Τότε, οι ενδιαφερόμενοι γονείς, προκειμένου να συμμετέχουν στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers,  θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση ηλεκτρονική στην ιστοσελίδα eetaa.gr.

Στην διαδικασία της ανακατανομής της ΕΕΤΑΑ θα μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση μόνο όσοι, ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών δεν έλαβαν voucher λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί voucher στην ηλεκτρονική εφαρμογή “Υποβολή αίτησης για τη χορήγηση πρόσθετων voucher” με τη χρήση του προσωπικού τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Η αναδιανομή των επιταγών επιδότησης για τους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι με την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Θα υπάρξει εκ νέου αναλυτική ενημέρωση, όταν ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία υποβολής των νέων αιτήσεων.