Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί δικαιούχοι

Αναρτήθηκαν χθες, Κυριακή 29 Ιουλίου, τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ 2018-2019.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΕΠ, ΠΕΠ-ΑΜΕΑ) θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΠ, ΠΕΠ-ΑΜΕΑ) θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018.

Στον οριστικό πίνακα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία του / της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher).

Αυτοί είναι οι φετινοί δικαιούχοι

Μπορείτε να δείτε τους φετινούς δικαιούχους πατώντας εδώ

Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Oι δικαιούχοι μπορούν από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου , να προσέρχονται με το voucher στα γραφεία των παιδικών σταθμών, στην οδό Βορείου Ηπείρου 41, ώστε να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση της εγγραφής του παιδιού τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενες μητέρες από το παραπάνω πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το Ερωτηματολόγιο Εξόδου, την 31η Ιουλίου και να το προσκομίσουν στον σταθμό φοίτησης του παιδιού τους. Για τις υπόλοιπες αιτήσεις και συγκεκριμένα για τα παιδιά που οι γονείς έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής πρώτη φορά, τα αποτελέσματα θα εκδοθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των vouchers στους σταθμούς, την 3η Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά που οι γονείς έχουν υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής ή μετακίνησης σε άλλο σταθμό, μπορούν να προσέλθουν κανονικά τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στον σταθμό της επιλογής τους.

94.000 παιδιά πήραν voucher – Σε 110.000 παιδιά με την ανακατανομή Σεπτεμβρίου

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στις ημερομηνίες που είχε αναγγείλει η Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ. Οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 της τελευταίας χρονιάς. Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000 ενώ, πέρυσι ήταν 133.000. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Επίσης περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πληγείσες περιοχές τηςΑττικής, από την πρόσφατη πυρκαγιά, καθώς η ΕΕΤΑΑ, με απόφαση του Δ.Σ. της, έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις με αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του
ΥΠΑΝ .

Οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 της τελευταίας χρονιάς. Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000 ενώ, πέρυσι ήταν 133.000. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της τελευταίας χρονιάς.

Η αρχική χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στα 205 εκ. ευρώ, όσο ήταν και τη σχολική χρονιά 2017-2018, με τη διαφορά ότι φέτος είναι αυξημένη η εθνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα από το Π.Δ.Ε. θα διατεθούν 138εκ. ευρώ περίπου, από 132 εκ. πέρυσι και τα υπόλοιπα 67 εκ. ευρώ καλύπτονται με χρηματοδότηση από τοΕυρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2010. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 73 εκ. ευρώ. Με βάση αυτά τα δεδομένα η χρηματοδότηση με την ανακατανομή του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκ., από 211 εκ. ευρώ που διατέθηκαν τη περσινή σχολική χρονιά.