Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 -2021: Θα είναι τελικά δικαιούχοι οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ερωτήθηκε για το η κυβέρνηση  εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι στους δικαιούχους των voucher του ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς τη σχολική χρονιά 2020 -2021.

Ειδικότερα, ο υπουργός απάντησε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, αναζητά τρόπο για να δώσει λύση σε αυτό το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά «Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να το επιλύσουμε θα πρέπει να επανέλθουμε το επόμενο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Εργασίας Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου,  είχε προαναγγείλει ότι από φέτος δικαιούχοι θα είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις οπότε αναμένουμε τις επίσημες υπουργικές ανακοινώσεις για το ζήτημα.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Voucher για τους παιδικούς σταθμούς της επόμενης σχολικής χρονιάς αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο και εκτός απροόπτου θα μπορούν να φιλοξενηθούν στις δομές 140.000 – 145.000 παιδιά, ενώ εάν τελικά ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τότε ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά περίπου 15.000 παιδιά.