Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2020-21: Γιατί το σύστημα απορρίπτει τις αιτήσεις των δικαιούχων; Tι πρέπει να κάνετε

Τις τελευταίες ώρες πολλοί αναγνώστες του Ιnfokids.gr μας καταγγέλουν ότι προσπαθούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2020-21 στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην διαδικασία της οριστικοποίησης των αιτήσεων.

Μάλιστα πολλοί εξ αυτών μας είπαν χαρακτηριστικά ότι μέχρι χθες τους εμφανιζόταν το εξής μήνυμα κατά τη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων,  “ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ.” ενώ σήμερα τους εμφανίζει προειδοποίηση ότι υπάρχει σφάλμα στην συμπλήρωση των στοιχείων της αίτησης, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως λάθος.

Tι πρέπει να κάνετε αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΕΤΑΑ μας είπαν ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τους παιδικούς σταθμούς και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα σφάλματος από πλευράς δικαιούχων κατά τη συμπλήρωση  της αίτησης. Όπως μας εξήγησαν, οι γονείς θα πρέπει να ΜΗΝ οριστοποιήσουν την αίτησή τους, να την αποθηκεύσουν προσωρινά και να επισκεφθούν εκ νέου την πλατφόρμα από την Παρασκευή 24 Ιουλίου όπου και θα έχει επιλυθεί το ζήτημα. 

Αναφορικά με την υποβολή δικαιολογητικών όπως μας ενημέρωσαν μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα θα αντληθούν αυτόματα τα περισσότερα εξ αυτών. Ενώ για τις περιπτώσεις πιστοποιητικών αναπηρίας και πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης αλλοδαπών θα πρέπει να τα αναρτήσετε εκ νέου την πλατφόρμα για να ολοκληρωθεί η αίτησή σας.