Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2020-21: Τα vouchers διαθέσιμα και για τις δημοσίους υπαλλήλους – Αίτημα για πυρασφάλεια

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς 2020 -2021 προκειμένου να εξυπηρετηθούν πάνω από 160.000 παιδι ανακοινώθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ για το το ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Αυτές είναι οι 3 αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος

  • Φέτος, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν για πρώτη φορά και οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι. Ειδικότερα θα ωφεληθούν 15.000 παιδιά με vouchers αξίας 180 ευρώ και η εν λόγω δράση θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, ύψους 30 εκ. ευρώ. Η διαδικασία για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους θα είναι διαφορετική από αυτή για τα παιδιά των μητέρων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι άνεργες. Ωστόσο οι δύο διαδικασίες θα τρέξουν παράλληλα μέσα στις επόμενες ημέρες. Για το πρόγραμμα που αφορά τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα και τις άνεργες θα είναι ίδιο με το περσινό και θα καλύψει όλα τα παιδιά σχεδόν 145.000.
  • Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ στο paidikoi.eetaa.gr. Φέτος οι γονείς δεν χρειάζεται να μαζέψουν μια σειρά από δικαιολόγητικά καθώς πλέον αρκεί μόνο μία αίτηση που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά. Όλα τα άλλα πιστοποιητικά θα αντλούνται ηλεκτρονικά από την ΕΕΤΑΑ μέσω ενός διασυνδεδεμένου με τις υπηρεσίες έκδοσης πληροφοριακού συστήματος.
  • Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε ότι φέτος αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Αίτημα για πυρασφάλεια σε όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Σε συνεργασία με το Υπουργείο  Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ ζητά την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», των αναγκαίων εργασιών για την εναρμόνιση των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών σε σχέση με την πυρασφάλεια και αδειοδότηση των χώρων, σε συνάρτηση και με παράλληλη μετάθεση των σχετικών προθεσμιών.