Πανελ. Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών: “Έρχονται” αυξήσεις στα δίδακτρα – Tι θα γίνει με τα voucher

Η αύξηση στο ενεργειακό κόστος, που μεταφράζεται σε αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος, καθώς και μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων επιβαρύνει και το κόστος λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, ο Άρης Καντάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

“Έρχονται” αυξήσεις στα δίδακτρα από Σεπτέμβριο

“Όσον αφορά στο παιδαγωγικό έτος που θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου του 22 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακυλιθεί η αύξηση του κόστους λειτουργίας στα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς διαβεβαίωσε. ” Θα απορροφήοουμε εμείς το κόστος” συμπλήρωσε.

Ωστόσο όπως σημείωσε “Εξυπακούεται ότι για το επόμενο έτος, σε συνεννόηση με τους γονείς θα το επανεξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, καθώς το κόστος λειτουργίας μας έχει αυξηθεί στο 30% “. Τα δίδακτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν στο 30% για να απορροφήσουν το κόστος λειτουργίας τόνισε, καθώς “ούτε και τα δίδακτρα είναι ενιαία σε ολόκληρη της επικράτεια, ούτε οι ανάγκες ίδιες, ούτε τα κόστη λειτουργίας είναι ίδια στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια”.

Πιθανά λουκέτα σε πολλούς παιδικούς σταθμούς

Το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των παιδαγωγών ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το απέκλεισε, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν “λουκέτα” σε πολλούς παιδικούς σταθμούς – ενός κλάδου με έντονα τα χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας – εάν δεν υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη από το κράτος, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητη και η αναπροσαρμογή του voucher, λόγω κρίσης, παρότι δεν αφορά στους ιδιοκτήτες των σταθμών, αλλά στους γονείς.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία στη Βούλα – 6χρονη περιφερόταν μόνη της κεντρικό δρόμο – Τι συνέβη στο κοριτσάκι

ΕΟΦ: Ανακαλεί σαμπουάν και επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα – Δείτε για ποια πρόκειται

Μακρή: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα – Δεν θα καταργηθεί η μάσκα