Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου – Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Δάσκαλοι & γονείς ξεσπούν για τις συμπτύξεις τμημάτων και ζητούν εξηγήσεις για τις τάξεις των 28(!) μαθητών

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου με τη συμμετοχή πολλών σωματείων  με στόχο να αποδοθούν ευθύνες και να μην υπάρξει συγκάλυψη για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λιμάνια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχτεί για αύριο, Τετάρτη συμμετέχει και η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Την συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) όπου αναφέρει μεταξύ άλλων” Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 8  Μαρτίου 2023, για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα  των Τεμπών”

Όπως διευκρινίζουν κύκλοι από το Υπουργείο Παιδείας στο Ιnfokids.gr τα σχολεία αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τις τάξεις των οποίων οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Είναι στην ευχέρεια των δασκάλων και των νηπιαγωγών να ενημερώσουν έγκαιρα από σήμερα τους γονείς για το αν θα κάνουν μάθημα την Τετάρτη 8 Μαρτίου. 

Συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Ο ΣΙΕΛ Αθήνας, το μεγαλύτερο σωματείο της ΟΙΕΛΕ, συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 13:00.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση “Καλούμε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά που ανήκουν στον ΣΙΕΛ να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση. Είναι το ελάχιστο χρέος μας να ενώσουμε τις φωνές μας με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους και πολίτες απαιτώντας διαφάνεια, λογοδοσία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.”

Δυναμικό “παρών” στο συλλαλητήριο και από τους μαθητές

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τη μαθητική κοινότητα να δώσει σύσσωμο το παρών στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου  ενώ ήδη πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει με καταλήψεις, απόχες και πολύμορφες δραστηριότητες, τσάντες και πανό μέσα στα σχολεία στέλνοντας ηχηρό μήνυμα “Δεν ξεχνάμε” την τραγωδία στα Τέμπη. Όπως τονίζουν και στο κάλεσμά τους “Καλούμε τα σχολεία όλης της χώρας την Τετάρτη 8 Μαρτίου να είναι ξανά κλειστά και να γίνουν μαθητικές και φοιτητικές πορείες σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα 12:00 στα Προπύλαια. Γιατί…… Το “Στείλε όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ-Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ.”

Διαβάστε επίσης:

Ο πόνος της μάνας και του πατέρα που με κόπο και βάσανα μεγάλωναν τα παιδιά τους είναι γροθιά στο στομάχι όλων μας

“Άλκη Ζέη 1923 – 2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης”: Μια έκθεση σαν… παραμύθι στο Μουσείο Μπενάκη

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 20χρονος Στέλιος- «Το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νιώσουν το ίδιο»