Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 20χρονος Στέλιος- «Το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νιώσουν το ίδιο»

Με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του 20χρονου μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 4» ενημέρωσε πως ο 20χρονος γιος του αποσωληνώθηκε και τους χαμογέλασε.

Η υγεία του 20χρονου όπως είπε ο πατέρας του Νίκος Στρατέλος βελτιώνεται σταθερά και αυτό αποτελεί ένα πολύ χαρμόσυνο νέο μέσα στον θρήνο που άφησε πίσω της η τραγωδία στα Τέμπη.

«Το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νοιώσουν το ίδιο»

Ο Νίκος Στρατέλος, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το παιδί αναμένεται να μεταφερθεί σε δωμάτιο. Ο πατέρας, ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και αυτούς του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νιώσουν το ίδιο».

Δικαιοσύνη δεν είναι να τιμωρηθεί ο σταθμάρχης, αλλά όσοι έβαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο σε ένα πόστο που είχε να κάνει με ζωές

Ο πατέρας του νεαρού έκανε και μία παράκληση να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην τραγωδία αυτή. «Μπήκαν στην προεκλογική περίοδο και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Δικαιοσύνη δεν είναι να τιμωρηθεί ο σταθμάρχης, αλλά όσοι έβαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο σε ένα πόστο που είχε να κάνει με ζωές. Σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους».

Όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο γιος του ο Στέλιος «ήταν στο 5ο βαγόνι, πήγε στο πρώτο για να πάρει κάτι και τη στιγμή της σύγκρουσης βγήκε μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι».

Ο πατέρας του 20χρονου περιέγραψε το πώς σώθηκε ο γιος του

Ο Στέλιος ταξίδευε μαζί με την φίλη του, τη Βασιλική. Κάποια στιγμή σηκώθηκαν για να πάρουν κάτι να φάνε από κυλικείο. Εκείνα ακριβώς τα λεπτά συνέβη το μοιραίο. Σύγκρουση, σίδερα και φωτιά παντού. Τα δύο νεαρά παιδιά πιάστηκαν χέρι – χέρι και προσπαθούσαν να βγουν από το βαγόνι.

Τελικά τα κατάφεραν μέσα από μια τρύπα που είχε δημιουργηθεί στο πάτωμα, ενώ οι φλόγες βρίσκονταν από πάνω τους

Η Βασιλική και ο Στέλιος έσπρωχναν και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και έτσι κατάφεραν να βγουν στο οδόστρωμα, με τον 20χρονο να είναι ένας από τους πρώτους τραυματίες που περιέθαλψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας, όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, λόγω των εγκαυμάτων που έφερε. Ο 20χρονος όμως είχε εισπνεύσει καπνό και διασωληνώθηκε.

«Δεν πρόλαβε να γίνει το πρώτο μνημόσυνο των παιδιών και αυτοί τσακώνονται για το ποιος φταίει»

Ο πατέρας του Στέλιου λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς το νοσηλευτικό προσωπικό και των δύο νοσοκομείων που έκανε τα αδύνατα δυνατά για το παιδί του. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην έλλειψη συστήματος τηλεδιοίκησης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε 400 άτομα να στηριχτούν σε έναν μόνο άνθρωπο;». «Ντρέπομαι γι’ αυτούς τους ανθρώπους που λέγονται πολιτικοί, είναι γελοίοι», είπε ακόμα και συμπλήρωσε: «Δεν πρόλαβε να γίνει το πρώτο μνημόσυνο των παιδιών και αυτοί τσακώνονται για το ποιος φταίει».

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΑΣΟΝΑΣ που σώθηκε από το πρώτο βαγόνι

Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του 20χρονου Γεράσιμου Ιάσονα, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού. Ο νεαρός βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας από το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Ο δημοσιογράφος του MEGA Θεολόγος Ηλιού, μίλησε με τους γονείς του 20χρονου, οι οποίοι θέλησαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσεύχονται για τον γιο τους και για όλα τα μηνύματα που δέχονται. Οι γιατροί, όπως ανέφεραν οι γονείς του φοιτητή, είναι «άγγελοι» και η κατάστασή του είναι στα χέρια της Παναγίας. Οι γονείς του Γεράσιμου παραμένουν νυχθημερόν σην ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείο Λάρισας και ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Διαβάστε επίσης:

Ο πόνος της μάνας και του πατέρα που με κόπο και βάσανα μεγάλωναν τα παιδιά τους είναι γροθιά στο στομάχι όλων μας

Τέμπη: Οι συμμαθητές του 15χρονου Παναγιώτη τον αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα – Θρήνος και πόνος στις τάξεις

“Άλκη Ζέη 1923 – 2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης”: Μια έκθεση σαν… παραμύθι στο Μουσείο Μπενάκη