Πανελλήνιες 2022: Tα θέματα και οι απαντήσεις στα μαθήματα ειδικότητας που “‘επεσαν” στους μαθητές των ΕΠΑΛ

Σήμερα, Πέμπτη, 9 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Aυτά είναι τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας που “‘επεσαν” στους μαθητές των ΕΠΑΛ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ” πατήστε εδώ

ΤΟ ΙNFOKIDS.GR ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το Infokids.gr, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς,τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Οι απαντήσεις των θεμάτων από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις σε Ηλεκτροτεχνία 2 εδώ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ

Mπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στο Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΕΠΑΛ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΕΠΑΛ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Σχολιασμός θεμάτων

Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς κανονισμοί στην Ναυτιλία- εφαρμογές :

Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη τα φετινά θέματα ήταν αυξημένης δυσκολίας καθώς κάλυπταν ένα μεγάλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης. Εκτός από το θέμα Δ που ήταν κρίσεως, τα υπόλοιπα θέματα ήταν αναμενόμενα αλλά πιο απαιτητικά. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς είχαμε την ευτυχία μέσω τον τεστ προσομοίωσης να έχουμε προετοιμάσει τους υποψήφιους καταλληλά για τα θέματα των Πανελλαδικών.

Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης:

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα θέματα που επιλέχθηκαν ήταν βατά και αναμενόμενα καθώς κάλυπταν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης. Ένας καλά προετοιμασμένος  υποψήφιος δεν θα είχε θέμα στην επίλυση τους.

Ηλεκτροτεχνία 2:

Τα θέματα στο μάθημα της Ηλεκτροτεχνίας 2 για το ΕΠΑΛ ήταν, όπως αναμενόταν, βατά καλύπτοντας μεγάλο κομμάτι της ύλης. Στις φετινές εξετάσεις χρησιμοποιήθηκε στο θέμα Α1 το ερώτημα Δ και Ε που ήταν εκτός τις 2 προηγούμενες χρονιές λόγω Covid. Οι ασκήσεις ήταν εύστοχες καθώς κάλυπταν μεγάλο κομμάτι της ύλης για την επίλυση τους. Θεωρούμε ότι τα θέματα ήταν φυσιολογικά και ένας υποψήφιος που είχε προετοιμαστεί καλά δεν θα αντιμετώπιζε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Διαβάστε επίσης:

Μην θεωρείτε ποτέ δεδομένο, ότι κάποιος άλλος μπορεί να προσέχει τα παιδιά σας

Πανελλήνιες 2022: Oι μαθητές των ΕΠΑΛ σήμερα εξετάζονται στα μαθήματα ειδικότητας

Μην θεωρείτε ποτέ δεδομένο, ότι κάποιος άλλος μπορεί να προσέχει τα παιδιά σας