Μην θεωρείτε ποτέ δεδομένο, ότι κάποιος άλλος μπορεί να προσέχει τα παιδιά σας

Τώρα που είναι καλοκαίρι όλοι θα βρεθούμε με παρέες και άλλους γονείς, είτε σε μία πισίνα, είτε στη θάλασσα και γενικότερα σε οποιαδήποτε περίσταση. Και ειδικά, αν υπάρχουν κίνδυνοι για τα παιδιά θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, αυτοί οι γονείς που επαναπαύονται και χαλαρώνουν, καθώς σκέφτονται ότι «ΟΚ, τόσοι είναι εδώ, κάποιος θα προσέχει κ το δικό μου παιδί».

Μία μητέρα και πρώην δασκάλα έρχεται να ανατρέψει αυτήν την σκέψη και εξηγεί γιατί είναι ένα μεγάλο ψέμα. 

«Προσφάτως βρέθηκα σε μία οικογενειακή μάζωξη μαζί με πολλούς γονείς και πολλά παιδιά σε μία πισίνα. Κάθε φορά που τα παιδιά μου πλησίαζαν τον χώρο της πισίνας, έλεγχα εξονυχιστικά καθένα από τα παιδιά και τον χώρο για να σιγουρευτώ, ότι όλα είναι ασφαλή.

Περιττό να το πω, ότι μία μέρα στην πισίνα για μένα δεν είναι καθόλου ξεκούραστη. Αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα, λοιπόν, ένας συγγενής μου με ρώτησε γιατί δεν προσέχω μόνο τα δικά μου παιδιά, αλλά και τα υπόλοιπα με την ίδια ζέση. Αφού, υπήρχαν τόσοι πολλοί άλλοι ενήλικες γύρω. Εξήγησα, τότε, ότι τα παρακολουθούσα τόσο στενά ακριβώς για αυτόν τον λόγο: επειδή υπηρχαν τόσοι άλλοι γύρω.

Ήταν μία ιδιωτική πισίνα σπιτιού, χωρίς ναυαγοσώστη, κάτι που σήμαινε, ότι δεν υπήρχε κάποιος εκπαιδευμένος ενήλικας για να κρατήσει ασφαλή τα παιδιά. Έχετε ποτέ παρατηρήσει, πως όταν πηγαίνετε τα παιδιά σας στις γιαγιάδες σχεδόν αμέσως χαλαρώνετε και αφήνετε τις άμυνές σας λίγο να πέσουν; Θεωρούμε ότι επειδή υπάρχουν τόσοι άλλοι γύρω μας, δεν χρειάζεται να προσέχουμε τόσο στενά τα παιδιά μας, ότι κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει επίσης. Κι όμως αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί ακριβώς όλοι συνήθως σκέφτονται το ίδιο πράγμα.

Και πού οδηγεί όλο αυτό; Πολλοί μεγάλοι, εκ των οποίων κανείς δεν προσέχει πραγματικά τα παιδιά. Όλοι νομίζουν ότι θα το κάνει ο διπλανός τους. Ποτέ δεν θεωρώ δεδομένο, ότι κάποιος το κάνει αυτό για τα δικά μου παιδιά, αν δεν τον ζητήσω.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία αντίστοιχη θέση, σε μία πισίνα, τώρα που είναι και καλοκαίρι, σας παρακαλώ μην θεωρήσετε ότι κάποιος άλλος μπορεί να προσέχει το παιδί σας. Μπορεί η ζωή του να εξαρτάται από αυτό. Σίγουρα είναι δελεαστική η χαλάρωση και η ψιλοκουβέντα με τους γύρω σας, αλλά προτού το κάνετε σιγουρευτείτε ότι όντως κάποιος προσέχει τα παιδιά στην πισίνα.

Κάποια μέρα, θα απολαύσω ξανά ένα δροσερό ποτό στην πισίνα, ενώ θα χαλαρώνω πάνω σε ένα φουσκωτό στρώμα, όπως πριν από τα παιδιά μου. Θα λιώνω κάτω από τον ήλιο, θα με πάρει ο ύπνος. Όμως, τώρα δεν βρίσκομαι σε αυτή την χρονική στιγμή ζωής και δεν με πειράζει»

Πηγή: Her View From Home

Διαβάστε επίσης:

Ιατροδικαστής Λέων για Πισπιρίγκου: “Οι τεχνικοί σύμβουλοι ίσως χειροτερέψουν την θέση της”

Κεραμέως: Ποια σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον προσεχή Σεπτέμβριο – Αλλάζουν τα πάντα στο σχολικό ωράριο

Απίστευτο περιστατικό: 10χρονη πυροβόλησε γυναίκα που τσακωνόταν με τη μητέρα της!