Πανικός σε σχολείο της Κρήτης – Mαθητής έβγαλε όπλο

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο, όταν την ώρα της πρωινής προσευχής για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, 16χρονος μαθητής έβγαλε όπλο.

Οι λεπτομέρειες του περιστατικού

Ο ανήλικος μπήκε στην αυλή του σχολείου και, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έβγαλε ένα όπλο τύπου αεροβόλο εν μέσω καθηγητών και μαθητών, που τον κοιτούσαν έντρομοι. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η αιτία της ενέργειας του μαθητή. Ειδοποιήθηκε ο διευθυντής του σχολείου και εκείνος με τη σειρά του κάλεσε στο σχολείο τους αστυνομικούς.

Ο 16χρονος μαθητής  φέρεται να έχει πει ότι δεν έβγαλε όπλο αλλά ένα αεροβόλο.

Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Το συμβάν επιβεβαίωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανώλης Καρτσωνάκης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, που ενημερώνεται, όπως είπε, από την Αστυνομία για την πορεία της έρευνας, δηλώνοντας εξαρχής, ότι τέτοια περιστατικά είναι καταδικαστέα και πάντως ανεπίτρεπτα, τόσο εντός όσο και εκτός των σχολείων.

Στον εισαγγελέα ο 16χρονος

Αύριο ο ανήλικος μαθητής θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα για την αυτόφωρη διαδικασία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης αύριο στο σχολείο θα μεταβεί κλιμάκιο με τη συμμετοχή ψυχολόγου, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση, θα ληφθούν, όπως τόνισε, τα μέτρα που προβλέπονται για τον μαθητή.