Πανικός στο Παίδων – Η μάνα άρπαξε το μωρό που παραλίγο να καεί στην πλ. Αττικής και εξαφανίστηκε

Η παρ΄ολίγον τραγωδία που αποφεύχθηκε στο παραπέντε όταν ένα  κοριτσάκι μόλις 14 μηνών κόντεψει να καεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής έχει πάρει μια περίεργη τροπή. Υπενθυμίζεται, ότι το μωρό ήταν μόνο του στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς.

Άρπαξε το μωρό μέσα από το Νοσοκομείο Παίδων

Το 14 μηνών κοριτσάκι νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε εισπνεύσει καπνό για ώρα. Βέβαια, είχε και πολλά εγκαύματα μικρής έκτασης στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια. Σύμφωνα με το Star, μόλις το παιδί βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , μετά από 12 ημέρες νοσηλείας, η μητέρα το άρπαξε και έφυγε κρυφά πριν πάρει το παιδί εξιτήριο. Ο λόγος; Φοβήθηκε μήπως της αφαιρέσουν την επιμέλεια, όπως είχε γίνει και με τη μεγαλύτερη κόρη της. Με εισαγγελική εντολή η μητέρα καλείται να επιστρέψει το παιδί στο νοσοκομείο ενώ εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Έκκληση να μην της πάρουν τα παιδιά απευθύνουν φίλοι της

«Το παιδάκι βγήκε από την εντατική και μαθαίνω ότι το έχει πάρει η μητέρα του. Αν η κοπέλα βρει μια στήριξη, μέσα από αυτό το συμβάν και αφού ξεπεράσει αυτό πρόβλημα πιθανόν να ξανασταθεί στα πόδια της. Απευθύνω έκκληση στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην εισαγγελία να μην της πάρουν τα παιδιά», λέει στην κάμερα του Star ο οικογενειακός φίλος της μητέρας, Γιάννης Ρουμελιώτης.

Είχε κριθεί ως ακατάλληλη μητέρα

Η μητέρα ήδη κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Χαμόγελο του Παιδιού από τον Νοέμβριο του 2016, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας (16 χρόνων τότε) είχε μεταβεί μόνη της σε Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει τη μητέρα της για κακοποίηση και παραμέληση. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε άμεσα δίπλα στην 16χρονη και την μετέφερε σε Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Τότε, η Εισαγγελία Ανηλίκων είχε απομακρύνει την 16χρονη από την οικογένειά της και είχε δώσει την επιμέλειά της στην μητρική γιαγιά.Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές.

Τα δύο ανήλικα όμως αφέθηκαν στην τύχη τους. «Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε μόνο του μέσα στις φλόγες και κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σοκαριστικές οι φωτογραφίες από το διαμέρισμα

Η κάμερα του Star μπήκε μέσα στο σπίτι , αποκαλύπτοντας τις συνθήκες , κάτω από τις οποίες ζούσαν το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι και τα δύο μεγαλύτερα αδελφάκια του. Οι συνθήκες όπου ζούσε η οικογένεια ήταν τραγικές. Μέσα στα ποτήρια υπάρχουν κατσαριδάκια , όπως και σε όλο τον υπόλοιπο νεροχύτη . Σ’ ένα βρώμικο τάπερ ένα κομμάτι ψωμί.  Μια ζάχαρη κάποια κουτιά γάλα, κάποια φάρματα , ένα ξύδι… Αυτά ήταν όλα τα τρόφιμα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι. Στο μπάνιο οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.