Πλ. Αττικής: Σε κρίσιμη κατάσταση το 14 μηνών κοριτσακι – Οι δικαιολογίες της μάνας που άφησε μόνο το μωρό

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων, το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι  που εντοπίστηκε «έχοντας τις αισθήσεις του» από πυροσβέστες κατά την διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στις 01:58. Η φωτιά στο διαμέρισμα φέρεται νε ξεκίνησε από αερόθερμο.

Δικογραφία κατά της μητέρας που έλειπε από το σπίτι

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού.  Η μητέρα ειναι ελληνικής καταγωγής, εμενε μόνη της στην πολυκατοικία μαζι με τα τρία παιδιά της καθώς εκτός από το βρέφος έχει ένα κοριτσάκι 4 ετών κι ένα αγοράκι 3 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του.

Η μητέρα υποστηρίζει πως είχε αφήσει το βρέφος στην αδελφή της

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η μητέρα  ισχυρίζεται ότι έφυγε από το διαμέρισμα για να αφήσει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της σε συγγενικό της πρόσωπο. Έπειτα, και λόγω των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά δεν μπόρεσε να ανέβει για να πάρει το βρέφος. Αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, κατέβηκε και η θεία του βρέφους, η αδελφή της μητέρας, που μένει ακριβώς από πάνω. Η μάνα υποστηρίζει πως είχε αφήσει το μωράκι υπό την επίβλεψη της θείας του, η οποία ωστόσο δεν προκύπτει πως βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς. Η αστυνομία ενεργεί έρευνα με τον εισαγγελέα ανηλίκων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Τι λένε οι γείτονες

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν απόμακρη. Έμενε στην πολυκατοικία εδώ και πέντε μήνες. Οι γείτονες λένε στο newsit.gr πως η 35χρονη γυναίκα δημιουργούσε πολλά προβλήματα, ενώ κάνουν λόγο για πολλή φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας. Ακόμη υποστηρίζουν πως από τον Οκτώβριο δεν πλήρωνε ενοίκια και πως είχε πληρώσει μόνο τα δύο πρώτα «μπροστά». Ακόμη αναφέρουν πως όταν ενοικίασε το σπίτι ήρθε μόνη της δεν είπε στον ιδιοκτήτη ότι έχει παιδιά. Τέλος, τονίζουν πως υποστήριζε ότι είχε έναν θείο στα κάτω Πατήσια.

Σοκαριστικές οι φωτογραφίες από το διαμέρισμα