“Παραλάβαμε μια άμορφη μάζα”: Ξεκίνησε η δίκη για τον 5χρονο Στάθη που πέθανε από επίθεση ροτβάιλερ

Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα ξεκίνησε από χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης η υπόθεση του 5χρονου Στάθη, που βρήκε φρικτό θάνατο από την επίθεση των ροτβάιλερ, το Πάσχα του 2016.Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας είναι ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ κι η σύζυγός του.

Κατέρρευσε η μητέρα στη δίκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanilife, στην έναρξη της δίκης η μητέρα του παιδιού κατέρρευσε, ενώ επικράτησε ένταση στην δικαστική αίθουσα κατά την ακροαματική διαδικασία. Κατά την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης κατέθεσαν η μητέρα του ανήλικου παιδιού και άλλοι επτά μάρτυρες, ενώ οι κατηγορίες που βαρύνουν τους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ είναι η ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της μητέρας του Στάθη όπως αναφέρει το kozan.gr, κ.Ζήσης Βρίκος τόνισε ότι οι μάρτυρες είναι αρκετοί και ίσως ξεπερνούν του 20. «Είναι μία ιδιαίτερη υπόθεση, δεν είναι απλά ότι χάθηκε ένα παιδί, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά βάρβαρες. Μένει να εξακριβωθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας.

«Πριν από ένα μήνα έγινε η εκταφή του παιδιού εφόσον συμπληρώθηκαν πέντε έτη οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το σημερινό δικαστήριο λίγα έχει να προσφέρει ως βάλσαμο, σίγουρα όμως μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να έχει χωρίς όρους και προϋποθέσεις σκύλους στο σπίτι», συνέχισε και τόνισε μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί η αποζημίωση ύψους 165.000 ευρώ υπέρ της μητέρας που επιδικάστηκε.

«Παραλάβαμε μια άμορφη μάζα του παιδιού, δεν υπήρχε καμία ελπίδα…»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η μαρτυρία των γιατρών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης που περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία διεκομίσθη ο άτυχος Στάθης. Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση της αναισθησιολόγου: «Παραλάβαμε μια άμορφη μάζα του παιδιού, δεν υπήρχε καμία ελπίδα…».

To χρονικό της τραγωδίας

Ο τραγικός θάνατος του 5χρονου Στάθη που σημάδεψε την Κυριακή του Πάσχα του 2016, από την φονική επίθεση που δέχθηκε απο ροτβάιλερ σπιτιού στο οποίο βρισκόταν οικογενειακώς για τις γιορτές συγκλόνισε το πανελλήνιο. Το παιδάκι βρισκόταν, μαζί με τη μητέρα του, στο σπίτι του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και γιόρταζαν, μαζί και με άλλα άτομα, τo Πάσχα.  Εντελώς ξαφνικά, τα δυο σκυλιά ροτβάιλερ έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο, με ιδιαίτερη μανία, καταφέροντάς του δεκάδες δαγκώματα σε ολόκληρο το κορμί του.

Μητέρα του 5χρονου Στάθη: «Ολα συνέβησαν μέσα σε ενάμιση λεπτό»

«Ήταν ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το παιδί μου. Προσπαθούσαμε να του σώσουμε τη ζωή, αλλά αυτά συνέχιζαν να το δαγκώνουν» λέει  η μητέρα του Αγάπη Κόμη.

Όλα συνέβησαν μέσα σε ενάμιση λεπτό. Άκουσα φωνές και βγήκα έξω και είδα δύο σκυλιά να βρίσκονται πάνω από το παιδί, να το έχουν αρπάξει και να προσπαθεί ο ιδιοκτήτης και ο σύντροφός μου να το απελευθερώσουν“. Αυτά φέρεται να κατέθεσε η μητέρα στον ανακριτή, σύμφωνα με το δικηγόρο της.

Όπως υποστήριξε η μητέρα στην κατάθεσή της, το παιδί της δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του υπογείου, καθώς ήταν μικρόσωμο και όχι τόσο δυνατό. Η ίδια το δικαιολόγησε αυτό και από την απόσταση από το μέρος όπου φυλάσσονταν τα ζώα και το σημείο της επίθεσης. Η μητέρα έχει την υποψία ότι τα σκυλιά βγήκαν κάποια στιγμή από το χώρο όπου βρίσκονταν μετά την επίσκεψη ενήλικα, ο οποίος δεν έκλεισε σωστά την πόρτα τους.

Ουδέποτε ο άτυχος Στάθης είχε επαφή με τα σκυλιά. Απελευθερώθηκαν είτε από χέρι ενηλίκου είτε βρήκαν κάποιο πέρασμα αν και το δεύτερο δεν το θεωρώ πιθανό” είπε ο δικηγόρος της μητέρας του Στάθη.