Το ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως πρωτοστατεί για την προστασία του περιβάλλοντος

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως την Παρασκευή 18 Ιουνίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή περιβαλλοντικού χαρακτήρα στην παραλία Ζαχάρως.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από το δραστήριο προσωπικό του ΚΔΑΠ, Γιάννη Μπιτζούνη, Αγγελική Παντή, Ακριβή Ζώη, Κλεοπάτρα Κατσώλη και Διονυσία Νικολοπούλου καθάρισαν ένα τμήμα της παραλίας Ζαχάρως από απορρίματα κάθε είδους, ενώ έγινε ενημέρωση και συζήτηση για το χρόνο αποσύνθεσης των σκουπιδιών μετά το πέρας της δράσης. ‘’Αυτό που πρέπει να μείνει σε όλα τα παιδιά από την εν λόγω δράση είναι ότι μας παίρνει τόσο λίγο χρόνο από μια καθημερινή μας βόλτα στην παραλία να μαζέψουμε σκουπίδια, ενώ χρειάζονται μήνες έως εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν τα σκουπίδια αν δεν τα μαζέψουμε’’, τόνισε ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως, Γιάννης Μπιτζούνης. Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό σε όλα τα παιδιά, το οποίο ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί, Κλεοπάτρα Κατσώλη, Ακριβή Ζώη και Αγγελική Παντή.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και στηρίχτηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζαχάρως και τον πρόεδρο της, Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε στην παραλία μαζί με τα παιδιά και το προσωπικό. Τη δράση στήριξε επίσης ο Αναστάσιος Κάπος με τη χορηγεία του σε μπλούζες που φόρεσαν τα παιδιά και το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Το ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως για ακόμη μια φορά πρωτοστάτησε σε ένα ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών. Οι δράσεις αναμένεται να συνεχιστούν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού όσο το ΚΔΑΠ θα παραμείνει ανοιχτό.