Πάτρα: Αναστάτωση από κρούσματα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό και παιδότοπο

Δυο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας. Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ έβαλαν σε καραντίνα τα παιδάκια συγκεκριμένου τμήματος σύμφωνα με το thebest.gr.

Eντοπίστηκε κρούσμα και σε παιδότοπο

Κρούσμα εντοπίστηκε και σε παιδότοπο της Πάτρας από παιδί που επισκέφθηκε το χώρο με τους γονείς του, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι θετικό. Μόλις διαπιστώθηκε η νόσηση του παιδιού οι γονείς ειδοποίησαν τους υπεύθυνους του παιδότοπου, ενημερώθηκαν οι γονείς που είχαν βρεθεί στον ίδιο χώρο και έγινε απολύμανση.

Θετική στον ιό και δασκάλα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες κρούσματα εντοπίστηκαν και στο δημοτικό βρεφοκομείο της Πάτρας. Την Παρασκευή δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έκλεισε το τμήμα με τα 10 παιδιά να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Την Δευτέρα εντοπίστηκε θετική μια ακόμη εργαζόμενη η οποία στα rapid test έβγαινε αρνητική, ωστόσο το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη έδειξε ότι νοσεί. Έτσι αποφασίστηκε να κλείσει ένα ακόμη τμήμα του βρεφοκομείου. Τα κρούσματα δεν φέρονται να σχετίζονται μεταξύ τους αφού εντοπίστηκαν σε διαφορετικά κτίρια.

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Στο Νοσοκομείο 2 μαθητές μετά από τραυματισμό

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Οι απίθανες φωτογραφίες που “ανέβασαν” διάσημοι Έλληνες γονείς

Η καθ. του ΕΚΠΑ Ντόρα Ψαλτοπούλου μιλά στο infokids.gr για το τι να περιμένουμε με το άνοιγμα των σχολείων