Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Στο  μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται εκ νέου οι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, Μαλένας και Ίριδας.

Ενώ οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας ανέλαβαν να επανεξετάσουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, τα φώτα της έρευνας στρέφονται και στην Πάτρα καθώς αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάθεση της Ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα που είχε αναλάβει τη νεκροψία νεκροτομή στο 6,5 μηνών βρέφος.

Το Α’ αστυνομικό τμήμα Πατρών στην παραγγελία που έστειλε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών στις συμπεριέλαβε το μοναδικό πειστήριο που εντοπίστηκε στην κούνια , το πανάκι που θεωρείται ότι μπορεί να λύνει  το μυστήριο του  θανάτου του μωρού.

«Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι εν θέματι βρέφος ανευρέθει νεκρό σήμερα (21/03/21) και περί ώρα 11.30 στην κούνια του. Διεκομίσθη  με κινητή μονάδα ΕΚΑΒ στο εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Επιπλέον με ταυτάριθμο φάκελο και με Αστυνομικούς  της υπηρεσίας μας , σας αποστέλλουμε ένα ύφασμα τύπου πετσετέ με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος , το οποίο βρέθηκε εντός της κούνιας του βρέφους» αναφέρει η παραγγελία.

Μυστήριο με την ώρα θανάτου της Ίριδας

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται ότι το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του στις 11.30 , ενώ το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε 11.37. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida στο πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται ως ώρα θανάτου η 11η και 55 το πρωί που διαπιστώθηκε από το νοσοκομείο ότι είχε φύγει από τη ζωή καθώς δεν υπήρξε ιατροδικαστική εκτίμηση για την πραγματική ώρα θανάτου που θα έδινε απαντήσεις στο θρίλερ . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό συνέβη γιατί η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιολα παρέλαβε το παιδί την επόμενη ημέρα , στις 22/ 03/ 21 και δεν ήταν δυνατός  λόγω του ψυκτικού θαλάμου ο προσδιορισμός της ώρας που έφυγε από τη ζωή.

Αίμα ή υγρό από τους πνεύμονες στο πανάκι;

Στην κατάθεσή της η Αγγελική Τσιόλα η οποία στην έκθεσή της έγγραψε ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου που την έστειλε η παθολογοανατόμος αλλά πρόσθεσε και το πνευμονικό οίδημα , θα απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για την ουσία στο πανάκι, αν ήταν δηλαδή αίμα από το σχίσιμο που υπήρχε στο εσωτερικό του στόματος του παιδιού ή υγρό από τους πνεύμονες.

Επίσης θα εξηγήσει πως ερμηνεύει τα ευρήματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης  υπό το πρίσμα των εξελίξεων και θεωρείται βέβαιο ότι η κατάθεσή της θα δρομολογήσει νέες εξελίξεις.

Πηγή: iefimerida

Διαβάστε επίσης:

“Τώρα έχασε τον ύπνο της η Ρούλα; Δεν έχασε όταν είχε χάσει τα άλλα δύο παιδιά;” – Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες

“Έχουμε ήδη χάσει παιδί. Κάντε κάτι”: Οι εκκλήσεις όταν πέθανε η Ίριδα – Τα μελανιασμένα χείλη και η στάση της Ρούλας

Μαρτυρία για τη στάση των γονέων στην κηδεία της Τζωρτζίνας – Η αλλαγή ρούχων και η απάθεια