Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 59χρονου φιλoλόγου

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 59χρονου φιλoλόγου

Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας σκόρπισε η είδηση του θανάτου  του Πατρινού φιλολόγου Γεωργίου Αποστολόπουλου στα 59 του χρόνια.

Ο εξαίρετος εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Δεμενίκων ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα Αποστολοπούλου και ήταν πατέρας μίας κόρης, της Αθανασίας ενώ εν ζωή είναι οι γονείς του, Νικόλαος και Αθανασία Αποστολοπούλου.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στις 16.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Γάλαρο Τριταίας αναφέρει το thebest.gr.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Δεμενίκων

Στο συλληπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Δεμενίκων αναφέρεται:

Στα Δεμένικα, σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8:30 π. μ., συνήλθε ο Σύλλογος Διδασκόντων του  ΓΕΛ Δεμενίκων σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου του αγαπητού συναδέλφου Γεωργίου Αποστολόπουλου και εκτιμώντας το ήθος, την ευγένεια και την πολυετή, συνολική προσφορά του στην εκπαίδευση, σε ένδειξη πένθους,

αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1.    Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλεκτού συναδέλφου
2.    Να κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως ημέρα πένθους για την σχολική κοινότητα
3.    Να εκπροσωπηθεί δια του Διευθυντή του Λυκείου στην εξόδιο ακολουθία
4.    Να εκφωνήσει επικήδειο λόγο δια του Διευθυντή του Λυκείου
5.    Να καταθέσει στεφάνι και να διαθέσει  χρηματικό ποσό στη μνήμη του
6.    Να δημοσιεύσει το παρόν Συλλυπητήριο Ψήφισμα  στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Λυκείου.

Καλό ταξίδι, Δάσκαλε

Είχε απόλυτο δίκαιο ο Επίκουρος όταν είπε ότι «ο θάνατος δεν είναι τίποτα για εμάς, διότι αυτό που αποσυντίθεται δεν έχει αισθήσεις και οτιδήποτε χωρίς αισθήσεις δεν είναι τίποτε για εμάς».

Είναι πράγματι οδυνηρό το να χάνεις κάποιον αγαπημένο, Όμως όσα αφήνει πίσω του είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που παίρνει μαζί του, και εμείς μπορούμε αναμφίβολα να πούμε πως ο Δάσκαλός μας μάς έδωσε πολλά για να θυμόμαστε.

Στάθηκε παράδειγμα για μας διότι πέρα από εκπαιδευτικός ήταν Άνθρωπος. Έδειχνε πάντοτε κατανόηση στις αδυναμίες και τα λάθη μας, ακόμη και όταν εμείς ξεπερνούσαμε τα όρια.

Μας αντιμετώπιζε πάντοτε ως ενήλικες χωρίς ποτέ να απαιτεί οτιδήποτε ξεπερνούσε την ανώριμη ηλικία μας. Συχνά μας συμβούλευε με αγάπη για τη μάχη που δίνουμε στα λυκειακά μας χρόνια και όσες μάχες πρόκειται να δώσουμε μετά το πέρας τους. Είχε πάντοτε ένα χαμόγελο για μας γιατί γνώριζε ότι το είχαμε ανάγκη.

Με αυτό το χαμόγελο λοιπόν θα τον θυμόμαστε πάντα και θα νιώθουμε ευγνωμοσύνη που βρέθηκε στο δρόμο μας. Βαθειά θλιμμένοι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και προσευχόμαστε για την ανάπαυσή του.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον Πύργο: “Έσβησε” στην άσφαλτο 26χρονη έγκυος – Στο αμάξι και ο 5χρονος γιος

Αποκαλύψεις για την 8χρονη Κων/να που έπεσε θύμα βιασμού – Η ζωγραφιά που ερευνάται – Τα πρώτα της λόγια

Μπάσκετ με αμαξίδια: Στην αυλή αυτού του δημοτικού σχολείου δόθηκε ένα σπουδαίο μάθημα!