«Πέταξε το παιδί στον αέρα…»: Τι δήλωσε η μητέρα της άτυχης 8χρονης στην Κέρκυρα

Την δραματική στιγμή που δύο αυτοκίνητα παρέσυραν την 8χρονη της, Αννα Μαρία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της: «Ακούω ένα βουητό και ένιωσα έναν αέρα. Και με ρίχνει κι εμένα κάτω και το παιδί μου το πήρε από το χέρι. Πέταξε ψηλά το παιδί μου και πήγε σε ένα άλλο αυτοκίνητο».

Ο δε πατέρας της μικρής αποδίδει το δυστύχημα στην έλλειψη φωτισμού και σηματοδότη αλλά και στην υψηλή ταχύτητα των αυτοκινήτων: «Εδώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν είναι αμαρτία; 8 χρονών το παιδί έφυγε».

Στον συγκεκριμένο δρόμο το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι τα 30 χιλιόμετρα, ωστόσο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή τα τραύματα στο κοριτσάκι δείχνουν, ότι τα αυτοκίνητα κινούνταν με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσαυγή Κούση: «Από τη στιγμή που έχω τέτοια πλήξη της κοιλιακής χώρας με τέτοια μορφή αντιλαμβάνομαι ότι η ταχύτητα δεν ήταν μικρή. Δεν μπορώ να πω αν ήταν πάνω από 80 ή κάτω από 70 χιλιόμετρα, όμως δεν ήταν 30-40 χλμ».

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος οδηγός, μέσω των δικηγόρων του, ανέφερε ότι όταν το παιδί έπεσε στο παρμπρίζ του ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένο.

Οι δύο οδηγοί, ο ένας 44χρονος και ο άλλος 42χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.  Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Τραγική λεπτομέρεια ήταν, ότι η μικρή εκείνο το πρωί πήγαινε με χαρά στο σχολείο, γιατί είχε γενέθλια η καλύτερή της φίλη.

Η κηδεία του κοριτσιού θα γίνει σήμερα, στις 15:30 το μεσημέρι.