«Χτίζοντας την Αυτοπεποίθηση του παιδιού»: Το σεμινάριο που θα βοηθήσει τον γονέα να ανταποκριθεί με επιτυχία στον ρόλο του

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των σημερινών γονιών είναι το να μεγαλώσουν παιδιά που θα πιστεύουν στον εαυτό τους. Παιδιά με αυτοπεποίθηση που θα μπορούν αργότερα να «σταθούν» ανεξάρτητα μπροστά στις απαιτήσεις της ζωής. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να φερθούν και τι να κάνουν για να τα καταφέρουν, ενώ προσπαθούν παράλληλα να ανταπεξέλθουν σε όλες τους τις υποχρεώσεις και να κατανικήσουν και τα δικά τους καθημερινά άγχη.

Τελικά, γονιός γεννιέσαι ή γίνεσαι; Λένε πως οι γονείς αγαπούν δίχως όρους, αλλά κατά πόσο αυτό αληθεύει; Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό, όταν πολλοί από εμάς αγνοούμε τι λείπει από τα σπίτια σήμερα ή δυσκολευόμαστε να θέσουμε όρια μέσα σε αυτά;

Ποια είναι τα εργαλεία εκείνα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση; Ποιες τεχνικές να ακολουθήσουν και πώς θα εδραιώσουν μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που θα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογική ανάπτυξη τους παιδιού τους; Τι χρειάζεται να κάνει ο συνειδητοποιημένος ενήλικας όταν καλείται να παίξει τον σπουδαιότερο ρόλο της ζωής του;   

Αυτές και άλλες ακόμα απορίες των γονιών πάνω στο θέμα της αυτοπεποίθησης του παιδιού θα έχετε την ευκαιρία να λύσετε στο διήμερο σεμινάριο της οικογενειακής συμβούλου και συγγραφέως, κας. Ερατούς Χατζημιχαλάκη.

«Εμπιστοσύνη στον Εαυτό. Αυτό χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς για να μπορέσουν να το προσφέρουν στα παιδιά τους απλόχερα.  Μόνο έτσι η προσωπικότητα γνωρίζει πως με όποιο καιρό, με όποιες συνθήκες, με όποιες αντιξοότητες, μπορεί να ανταπεξέλθει. Να πέσει και να ξανασηκωθεί. Χτίζουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού με τρόπους που θα το οδηγήσουν να αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του με εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί».

Η κα. Χατζημιχαλάκη ειδικεύεται στις σχέσεις γονέων και παιδιών και μέσα από τις σπουδές και την πείρα της θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των γονέων. Ένα παραγωγικό δεκάωρο που μπορεί να προσφέρει στον γονιό γνώσεις και τεχνικές – μέσα από τις διδαχές της Ατομικής Ψυχολογίας η οποία δίνει τις απαντήσεις της με απτό, απλό, κατανοητό και κυρίως δοκιμασμένο τρόπο – για να ανταποκριθεί με επιτυχία στον σπουδαιότερο ρόλο που καλείται να παίξει στη ζωή.

Θεματικές του σεμιναρίου

  1. Βιωματική εκπαίδευση με εφαρμόσιμα εργαλεία διαπαιδαγώγησης
  2. Τεχνικές για την δημιουργία μιας ουσιαστικά καλής σχέσης
  3. Πρακτικές οδηγίες για το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης
  4. Οδηγίες για εδραίωση μιας καλύτερης ατμόσφαιρας στην καθημερινότητα

“Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού – Ο γονιός ως Μέντορας και Προπονητής”

Εισηγήτρια: Ερατώ Χατζημιχαλάκη – Οικογενειακή Σύμβουλος, Συγγραφέας

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο 16:00-21:00

Κυριακή 16:00-21:00

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή.

Τιμές συμμετοχής:

Προεγγραφή με εξόφληση: 70€ ανά άτομο ή 90€ για ζευγάρια (προθεσμία κατάθεσης ποσού 27-01-2019)

Προεγγραφή με προκαταβολή (50%): 85€ ανά άτομο ή 110€ για ζευγάρια (προθεσμία κατάθεσης προκαταβολής 27-01-2019 και εξόφληση την ώρα του σεμιναρίου)

Χωρίς προεγγραφή: 95€ ανά άτομο ή 130€ για ζευγάρια (εξόφληση την ώρα του σεμιναρίου – ισχύει για τις εγγραφές που θα γίνουν μετά τις 27-01-2019, εφ’ όσον υπάρχουν κενές θέσεις)

Τόπος διεξαγωγής:

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι