«Πιστεύω ότι έχω μία μικρή δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, αλλά δεν είμαι σίγουρη εάν χρειάζεται να κάνω αιδοιοπλαστική. Πώς μπορώ να το ξέρω;»

Πρόκειται για ένα θέμα ταμπού μέχρι πρότινος, το οποίο όμως σήμερα φαίνεται ότι αρχίζει και συζητιέται ελεύθερα, αν μη τι άλλο με τον ειδικό. Και όπως μας λέει ο δρ. Νικόλαος Ναούμ “Οι γυναίκες που επισκέπτονται το ιατρείο μου για να ενημερωθούν για την αιδοιοπλαστική ή την κολποπλαστική, συνήθως αναφέρουν 2 πολύ σημαντικούς λόγους, οι οποίοι την οδήγησαν στο να έρθει. Πρώτον η καθημερινότητά τους είναι πιο δύσκολη, καθώς συνήθως βιώνουν πόνο κατά την επαφή, δυσκολεύονται να φορέσουν ένα τζιν γιατί πονάνε στην τριβή, νιώθουν έντονη ενόχληση στη γυμναστική, ακόμα και στο ποδήλατο! Δεύτερον, αισθάνονται οι ίδιες μειονεκτικά!

Ταμπού και ντροπή

Ντρέπονται για τη γεννητική τους περιοχή, συνήθως δεν απολαμβάνουν τη σεξουαλική επαφή γιατί δεν απελευθερώνονται… αισθάνονται άσχημα γιατί με το μαγιό ή με το κολάν το πρόβλημα είναι εμφανές κ.ά. Αν λοιπόν κάποιες από τις παραπάνω καταστάσεις, ανταποκρίνονται στη δική σας περίπτωση, τότε ίσως αυτό που ζητάτε είναι η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής.»

Και σίγουρα, αν είσαι γυναίκα, το πιθανότερο είναι ότι είσαι ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Πλαστική Χειρουργική. Για τα ενθέματα στήθους νέας γενιάς, για τη μίνι κοιλιοπλαστική, για τις νέες ταχείες μεθόδους βλεφαροπλαστικής.

Για την Αιδοιοπλαστική, όμως; Πόσο ενημερωμένη είσαι; Ακούγοντας τον όρο Αιδοιοπλαστική ίσως πεις “υπερβολές”. Γιατί να θελήσει να κάνει μια γυναίκα αυτού του είδους την επέμβαση;

Ποιοι σοβαροί λόγοι θα σε οδηγήσουν στην επέμβαση

Κι όμως, οι λόγοι είναι πολλοί. Η φυσιολογική γήρανση, που πλήττει εκτός από την αισθητική εικόνα και τη λειτουργικότητα της περιοχής. Βέβαια, υπάρχει και μεγάλη μερίδα γυναικών που χρειάζεται να κάνει Αιδοιοπλαστική (διάβασε περισσότερα) λόγω της μεγάλης χαλάρωσης της περιοχής από τους φυσιολογικούς τοκετούς.

Αυτή η μερίδα γυναικών αποτελείται από πιο νέες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και σεξουαλικά ενεργές.

Αυτές οι γυναίκες βλέπουν την αυτοπεποίθησή τους να κλονίζεται και τη σεξουαλική τους ζωή να ατονεί λόγω της χαλάρωσης του κόλπου.

Η Αιδοιοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Όμως, υπάρχουν κάποιοι παράμετροι για τις οποίες θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένη μια γυναίκα πριν προχωρήσει σε αυτή.

Διάβασε εδώ τις 8 απαντήσεις που μας δίνει ο κ. Ναούμ σχετικά με την ασφάλεια της επέμβασης.

Δείτε περισσότερα για τη αιδοιοπλαστική και την κολποπλαστική στο παρακάτω video: