Πλεύρης: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία το Σεπτέμβριο – Θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα;

To "τσουνάμι" κρουσμάτων στα σχολεία φέρνει αλλαγές στο πρωτόκολλο για να κλείνει η τάξη

Σε έναν μήνα επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά καθώς το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ερωτηθείς για τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την λειτουργία των σχολείων  ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.

Μακρή: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα - Δεν θα καταργηθεί η μάσκα

Ρεπορτάζ Infokids: Θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκες οι μαθητές;

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς αλλά και τους μαθητές αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23 είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ιδιαίτερα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις τάξεις. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ιnfokids.gr  οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς μάσκες και χωρίς τον  προσυμπτωματικό διαγνωστικό έλεγχο, rapid test. Όλα αυτά βέβαια είναι υπό αίρεση αν η πορεία των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι ανοδική ή καταγραφεί ανησυχητική αύξηση στους δείκτες της πανδημίας οπότε κρίνεται επιβεβλημένο στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας να ενισχυθούν τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης:

Aναζητάει η Αστυνομία τον πατέρα του βρέφους που απήχθη στο Αιγάλεω -«Το πήραμε για να το πουλήσουμε 50.000 ευρώ»

Σύνδρομο long covid σε παιδιά και εφήβους: Τα συμπτώματα που πρέπει να δώσετε προσοχή

H Βασιλική Ανδρίτσου φωτογραφίζεται στην αγκαλιά της 3χρονης κόρης της, Ανθένιας

Δολοφονία 17χρονης Νικολέτας: Το παιχνίδι ερωτήσεων στο TikTok με τον 22χρονο αποκαλύπτει πολλά για την δράση του