Ποια μέρα θα κάνουν εφεξής οι μαθητές το self test για να πηγαίνουν σχολείο

"Κρατήστε τα παιδιά σπίτι αν έχουν συμπτώματα. Κάντε self test. Aς συνεργαστούμε για να μην κλείσουν τα σχολεία"

Κάθε Τρίτη θα προσέρχονται στα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχοντας υποβληθεί σε αρνητικό self test.

Ένα self test πλέον στα σχολεία

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται (ένα self test την εβδομάδα) έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Πότε θα δοθούν τα 5 νέα self test για τους μαθητές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Από σήμερα η διάθεση των 3 self test

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ, ΕΝΩ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr η απόφαση για την μείωση των self test αποτελεί επακόλουθο της ενθαρρυντικής επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται στις σχολικές τάξεις όλης της χώραςΜε βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.  Σύμφωνα με τους ειδικούς περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όπως τόνισαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Infokids.gr η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως σε κάθε φάση της πανδημίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών. Η υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι “κλειδί” στην αποφυγή της διασποράς στις τάξεις γεγονός που αποτυπώνεται και στα κλειστά λόγω κορωνοϊού τμήματα ανά την επικράτεια, που αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν το 0,02%.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η δημιουργία του Μητρώου Επιμελητών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ο Μάνος Δασκαλάκης παίρνει θέση για την συμμετοχή του στο Χ-Factor – Η επιθυμία της Τζωρτζίνας

Η Ρούλα «σπάει» την σιωπή της για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας και την ύποπτη ουσία που βρέθηκε