Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου λόγω κακοκαιρίας

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» στη χώρα μας. Λόγω των ιδιαιτέρων δύσκολων συνθηκών που επικρατούν σε όλοκληρη τη χώρα ορισμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ενώ ορισμένα θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση.

To άρθρο θα ενημερώνεται διαρκώς 

Δήμος Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου οι σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Δεδομένου ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν τα έντεκα σχολεία που ανήκουν στον δήμο Αθηναίων κλειστά, έως ότου επισκευασθεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της αυριανής ημέρας. Παρακάτω τα σχολεία του δήμου Αθηναίων που θα παραμείνουν κλειστά:

1. 21ο ΓΕΛ
2. 40ο ΓΕΛ

3. 21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
4. 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
5. 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
6. 112ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

7. 65ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
8. 4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
9. 81ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
10. 113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
11. 38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ, που προέκυψε από την κακοκαιρία, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επαφή με τα συνεργεία της ΔΕΗ τα οποία καταβάλουν προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα για να ανοίξουν εκ νέου τα δύο σχολεία την Τρίτη. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2 ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Δήμος Αριστοτέλη

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Αριστοτέλη ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα παρακάτω χωριά του Δήμου: Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Δήμος Φλώρινας

Με ανακοίνωσή της η δημοτικά αρχή κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αλμυρού

Αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αμφίκλεια

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 τα σχολεία της Αμφίκλειας λόγω μεγάλης χιονόπτωσης.(Νηπιαγωγείο-Δημοτικό & Γυμνάσιο-Λύκειο)

Δομοκός

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στον Δομοκό.

Δήμος Μακρακώμης

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Μακρακώμης αύριο Δευτέρα 25-2-2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Βοιωτία

Στη Βοιωτία, θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στο Κυριάκι της Λιβαδειάς,  στο Δίστομο και στο Στείρι.

Θήβα

Στο Δήμο Θηβαίων θα είναι κλειστά στα Λεύκτρα και στις Πλαταιές.

Τανάγρα

Στο Δήμο Τανάγρας θα είναι κλειστά τα σχολεία στις κοινότητες Πύλης και Σκούρτων.

Αλίαρτος

Στο Δήμο Αλιάρτου θα είναι κλειστά στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές.

Φωκίδα

Στην Φωκίδα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στη Γραβιά, στο Πολύδροσο και στον Επτάλοφο.

Ευρυτανία

Στο Δήμο Καρπενησίου όλα τα σχολεία θα είναι αύριο κλειστά. Στο Δήμο Αγράφων  με απόφαση Δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Ραπτοπούλου, αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 10:00πμ, λόγω του παγετού.

Εύβοια

Στην Εύβοια δεν θα κάνουν μάθημα στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού όπου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Μαντούδι, στην Αγία Άννα και στη Λίμνη.

Κεφαλονιά

Κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Σαμοθράκη

Τα σχολεία στην Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Λήμνος

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης αποφάσισε αύριο, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Τεμπών

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών φαινομένων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο από τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης – Αιγάνης – Καρίτσας με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων και Ελάτειας με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου.

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσης – παγετού) που επικρατούν σε ολόκληρη της περιοχή του Δήμου.

Μετέωρα

Στα Μετέωρα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στο δήμο. Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 π.μ.

Χανιά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Χανίων, σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Πλατανιάς

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Πλατανιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και τις δυσκολίας στην πρόσβαση στις σχολικές μονάδες, από τις μεγάλης έκτασης βροχοπτώσεις.

Κίσσαμος

Στον δήμο Κισσάμου κλειστά θα είναι τα σχολεία αλλά ανοικτοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Θόδωρου Σταθάκη.

Δ. Αποκορώνου

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης που πιθανών να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα, κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων.

Δ. Καντάνου – Σελίνου

Με απόφαση του δημάρχου Αντώνη Περράκη, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο δήμο Καντανου-Σελίνου λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Σφακιά

Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Σφακίων.

Λάρισα

Στον Δήμο Αγιάς θα είναι ανοικτά μόνο τα Δημοτικά Σχολεία Ανάβρας και Δήμητρας, όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Στον Δήμο Τεμπών κλειστές θα είναι οι παρακάτω σχολικές μονάδες
Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου,
Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου,
Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων,
Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης και
Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης,

Επίσης στις παραπάνω περιοχές κλειστά θα παραμείνουν και τα αντίστοιχα Νηπιαγωγεία.

Στον Δήμο Ελασσόνας: στα Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λιβαδίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 09.30΄ π.μ