Ποιος θα δώσει τη σωστή απάντηση; Τα σύνθετα ρήματα παίρνουν εσωτερική αύξηση;

Οι εκπαιδευτικοί χτες κατέβηκαν σε συλλαλητήριο. Ανάμεσα στα θέματα του ενδιαφέροντός τους ήταν φυσικά η παρουσία καμερών μέσα στις σχολικές τάξεις εν είδει βοηθήματος για τα παιδιά που ανήκοντας σε ευπαθείς ομάδες δεν μπόρεσαν να γυρίσουν στις σχολικές τάξεις μαζί με τους συμμαθητές τους.

Όμως, πέρα από την επιτυχία της συγκέντρωσής τους, οι εκπαιδευτικοί κατόρθωσαν να αποσπάσουν τα ειρωνικά σχόλια χρηστών του διαδικτύου, με τοανορθόγραφο πανό της ΟΛΜΕ που αναρτήθηκε έξω από τη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:  Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών για τις κάμερες στα σχολεία – Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Μάλιστα, προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση καθώς κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη και να μπουν στη Βουλή όπου συζητούνταν το επίμαχο νομοσχέδιο με την Νίκη Κεραμέως να επιτίθεται στην αντιπολίτευση.

Μετά το πέρας του συγκέντρωσης, όμως, κάποιοι αρκετά παρατηρητικοί, αλλά και γνώστες της ελληνικής γραμματικής, διαπίστωσαν ότι σε πανό εκπαιδευτικών υπήρχε μια σοβαρή ανορθογραφία: Εγραφε «απέσυρε τώρα το νομοσχέδιο». Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η προστακτική ενεστώτα δεν παίρνει αύξηση. Οι εσωτερικές αυξήσεις στα σύνθετα ρήματα, μπαίνουν μόνο στην οριστική παρελθοντικών χρόνων και χάνεται στις άλλες εγκλίσεις.

Ποιο είναι λοιπόν το σωστό;«Απόσυρε το νομοσχέδιο».

Χαμός στα social media με το ανορθόγραφο πανό της ΟΛΜΕ