Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Πώς να λέμε παραμύθια και να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο: Εργαστήρι αφήγησης με τον Στ. Πελασγό (3/11)

Πώς να λέμε παραμύθια και να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο: Εργαστήρι αφήγησης με τον Στ. Πελασγό (3/11)

Πού είναι τα «κοκαλάκια» του παραμυθιού; Πώς βρίσκουμε και ενισχύουμε την δομή του παραμυθιού; Πώς θυμόμαστε τα παραμύθια; Πώς ξεμαθαίνουμε τα γράμματα; Γιατί τα παραμύθια μοιάζουν χωρίς να αλλάζουν;

Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα απαντήσει στα εργαστήριά του ο αφηγητής, Δρ. παιδαγωγικής και συγγραφέας Στέλιος Πελασγός στο εργαστήρι Μαιρηβή.

Στο εργαστήρι του Σαββάτου στις 3 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χαρτογραφούν όνειρα και παραμύθια, πώς να τα απομνημονεύουν και θα γνωρίσουν τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές αφήγησης από όλο τον κόσμο (από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, από τους Ινδιάνους της Αμερικής ως τους Έλληνες καραβοκύρηδες).

Ποιος είναι ο Στέλιος Πελασγός

Πάνε πάνω από 20 χρόνια από τότε που ο Στέλιος Πελασγός, αφηγητής, δρ. παιδαγωγικής, συγγραφέας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών & ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ξεκίνησε την αναβίωση της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης, της τέχνης του παραμυθά και του ραψωδού. Από τότε έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη αλλά και τον Λίβανο δίνοντας παραστάσεις για μικρούς ή μεγάλους και διδάσκοντας την τέχνη του. Είναι επαγγελματίας αφηγητής, συγγραφέας και διδάκτωρ παιδαγωγικής για την διεθνώς πρωτοπόρα έρευνα του πάνω στην μέθοδο της μαθητείας στην προφορική λογοτεχνία. Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (ειδική αγωγή, πρώην χρήστες, φυλακισμένοι, τσιγγάνοι κ.α.) και αφιερώνεται στις παιδαγωγικές και θεραπευτικές εφαρμογές της αφήγησης.

Eργαστήρι Αφήγησης

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018,
10π.μ - 3μ.μ.

*** "Πώς να λέμε παραμύθια σαν να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο"
Προφορική Αφήγηση και Δημιουργικός λόγος - Νέος εργαστηριακός κύκλος μαθητείας. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ένα Σάββατο κάθε μήνα από Οκτώβριο 2018 μέχρι Μάϊο 2019. Το κάθε Σάββατο (10π.μ. - 3μ.μ.) αποτελεί μια ενότητα, η οποία ολοκληρώνεται κάθε φορά. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ενός ή περισσοτέρων εργαστηρίων. Στο τέλος του κάθε εργαστηρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.  

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Κουκλοθέατρο
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
τηλ.: 210 5222181 - 6942420062
info@mairivi.gr
www.mairivi.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter