Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο ανεμιστήρα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Όποιο κι αν είναι το μέρος που περνάτε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας σας τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να είναι δροσερό και σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Για να το καταφέρετε αυτό, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον κατάλληλο ανεμιστήρα, που θα κάνει ευχάριστη τη διαμονή σας στο χώρο αυτό αποφεύγοντας έτσι τη χρήση κλιματιστικού.

Δείτε αναλυτικά ποιος είναι ο κατάλληλος ανεμιστήρας για κάθε χώρο και επιλέξτε εκείνον που σας ταιριάζει καλύτερα με βάση το πού ξοδεύετε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και της νύχτας σας.

Στο σαλόνι: Επιλέξτε για το σαλόνι έναν ανεμιστήρα οροφής. Οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία του σαλονιού κατά 3 βαθμούς, ενώ καίνε πολύ λιγότερο ρεύμα από τα κλιματιστικά. Είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση, καθώς μπορεί να καταναλώσει ενέργεια αξίας 8-10 € έπειτα από λειτουργία 12 ωρών. Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από καλαίσθητους και μοντέρνους ανεμιστήρες που θα ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Ένας vintage επιδάπεδιος ανεμιστήρας που διακοσμεί το υπνοδωμάτιο
και ταυτόχρονα προσφέρει ευχάριστο ύπνο

Στο υπνοδωμάτιο: Επιλέξτε για το υπνοδωμάτιο επιδαπέδιους ανεμιστήρες. Ένας χαμηλός επιδαπέδιος ανεμιστήρας θα καθοδηγεί το ζεστό αέρα προς τα πάνω, επιτρέποντάς σας να έχετε έναν ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο. Επιπλέον, ο δροσερός αέρας θα διαχέεται στο υπνοδωμάτιο χωρίς να σας «χτυπάει» κατευθείαν στο σώμα και να κινδυνεύετε να πάθετε ψύξη την ώρα που κοιμάστε.

Ο κατάλληλος και ασφαλής ανεμιστήρας για τους χώρους που βρίσκονται παιδιά

Στο παιδικό δωμάτιο: Προτιμήστε επιτραπέζιο ανεμιστήρα χωρίς πτερύγιο για το παιδικό δωμάτιο. Ο σχεδιασμός του επιτρέπει να τον τοποθετήσετε στο χώρο που βρίσκεται το παιδί σας, χωρίς να νιώθετε φόβο ότι μπορεί να υπάρξει πιθανότητα τραυματισμού. Εξασφαλίστε ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον για το παιδί σας με αυτό τον τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.