Αρχική Infokids Υγεία Πώς θα καταλάβουμε ότι το παιδί νοσεί από ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού;

Πώς θα καταλάβουμε ότι το παιδί νοσεί από ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού;

Οι ιογενείς λοιμώξεις είναι μεταδοτικές (κολλητικές) ασθένειες και μεταδίδονται από ασθενείς που φταρνίζονται ή βήχουν και μολύνουν το αέρα γύρω τους.

Τον μολυσμένο με ιούς αέρα αναπνέει όποιος βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Έτσι ο ιός αρχικά εγκαθίσταται στη μύτη και από εκεί επεκτείνεται προς τα κάτω και προσβάλλει όλο το αναπνευστικό σύστημα.

Οι πρώτες ενδείξεις της ιογενούς λοίμωξης συνήθως είναι η ρινική συμφόρηση – το «μπούκωμα στη μύτη» -, το φτάρνισμα και το συνάχι. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο βήχας που αρχικά είναι ξηρός και αυξάνει προοδευτικά σε συχνότητα και ένταση.

Μετά 2 με 4 μέρες, σταδιακά γίνεται υγρός με φλέμματα και στη συνέχεια αραιώνει. Μερικές φορές συνοδεύεται από πυρετό ενώ άλλοτε από λίγα «δέκατα» που μπορει και να μην γίνουν αντιληπτά. Σε μια συνηθισμένη ιογενή λοίμωξη ο βήχας δεν διαρκεί περισσότερο από 7 έως 10 μέρες.

Θεοφάνης Γ. Τσιλιγιάννης
Παιδοπνευμονολόγος
Παιδίατρος - FAAP


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.