Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Προγεννητικός έλεγχος: Βήμα-βήμα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα γερό μωρό

Προγεννητικός έλεγχος: Βήμα-βήμα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα γερό μωρό

Ο προγεννητικός έλεγχος δεν είναι κάτι απλό ή ασήμαντο. Η γυναίκα που ονειρεύεται να αποκτήσει ένα υγιές μωρό, οφείλει να επιδείξει την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να πραγματοποιήσει μία σειρά από εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσει, όσο αυτό είναι εφικτό, ότι δεν πάσχει από κάποιο σοβαρό νόσημα, το οποίο ενδέχεται να κληροδοτήσει στο παιδί της.

Οι εξετάσεις αυτές, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο αιματολογικές και στην πορεία της κύησης και απεικονιστικές, καλό είναι να ξεκινούν πριν ακόμα η γυναίκα μείνει έγκυος. Έτσι, μπορεί να αποφευχθεί να γεννηθεί ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία ή ακόμα και κυστική ίνωση.

Στο παρακάτω βίντεο, ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος και ειδικός στην αναπαραγωγή κ. Παναγιώτης Πολύζος, εξηγεί αναλυτικά ποιες είναι αυτές οι εξετάσεις, μα και γιατί είναι τόσο σημαντικές. Αξίζει να το δείτε, ακόμα κι αν έχετε ήδη γίνει μαμά:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.