Πρόσκληση για… δημιουργία: Τα παιδιά ζωγραφίζουν και μαθαίνουν το Αλφάβητο με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π.Φαλήρου και το Infokids

Σε μία μοναδική δράση καλούν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π.Φαλήρου σε συνεργασία με το Infokids.gr όλα τα παιδιά (από κάθε περιοχή), με στόχο τη δημιουργία μα και την γνώση! «Η μικρή ιστορία των γραμμάτων» εμπνέεται από το μοναδικό αλφάβητο που δημιούργησε για τα παιδιά η βραβευμένη εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή και, με αφορμή τον εορτασμό του παιδικού βιβλίου όλο τον Απρίλιο, ζητά από τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να αποστείλουν στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π.Φαλήρου το δικό τους Αλφάβητο!

«Φτιάξε το Μονα-Δικό σου Αλφάβητο»

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα δημιουργήσουν το δικό τους αλφάβητο, το οποίο θα αποστείλουν ως φωτογραφία στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π.Φαλήρου! Το σχέδιό τους θα πλαστικοποιηθεί και θα συμμετέχει στη μεγάλη υπαίθρια έκθεση που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στο Φάληρο. Οι μικροί καλλιτέχνες θα πάρουν και αφίσα με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αλφάβητο της Ίριδας Σαμαρτζή που θα τους συνοδεύει την επόμενη σχολική χρονιά!

Γονείς και παιδιά, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε:

1.  Εκτυπώστε μία από τις παρακάτω εικόνες (ΕΔΩ και ΕΔΩ) ή (αν δεν έχετε εκτυπωτή) σχεδιάστε την σε χαρτί μεγέθους Α4.

2. Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους ώστε να φαίνονται τα χρώματα καλά στην φωτογραφία. Στόχος είναι να δημιουργήσετε το ολόδικό σας, μοναδικό αλφάβητο, όπως εσείς το φαντάζεστε!

3. Φωτογραφίστε το έργο σας.

3.  Ακολουθήστε την σελίδα Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π.Φαλήρου και στείλτε την φωτογραφία στο inbox.

4.  H στείλτε την φωτογραφία σας στο e mail: dimotikivivliothikipf@gmail.com.

Στο αλφάβητό σας μπορείτε να:

1.  κάνετε το δικό σας αλφάβητο ή συνεργαστείτε και ανταλλάξετε ιδέες με τους φίλους σας ή τα παιδιά της τάξης σας.

2. Σχεδιάσετε το αλφάβητο στον υπολογιστή ή σε απλό χαρτί.

3. Διαλέξετε για κάθε ένα από τα 24 γράμματα τις αγαπημένες σας λέξεις -από ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα ποίημα ή όπου αλλού μπορεί να εμπνευστείτε- που να ξεκινούν από αυτό το γράμμα.

4. Φτιάξτε ένα αλφάβητο με κάποιο θέμα (χρώματα, φρούτα, λαχανικά, συναισθήματα, ονόματα κλπ.)

5. Μπορείτε για κάθε γράμμα να γράψετε λέξεις ή να ζωγραφίσετε ένα σχέδιο αντί για λέξη.

Όσοι συμμετέχουν με έργα τους

1. Θα πάρουν έπαινο συμμετοχής (σε ηλεκτρονική μορφή)

2. Τα έργα τους θα εκτυπωθούν και θα προβληθούν σε υπαίθρια έκθεση στον χώρο της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης!

3. Μπορούν να παραλάβουν την αφίσα με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αλφάβητο της Ίριδας Σαμαρτζή, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (210-9811030) από την Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αίαντος 28, Π.Φάληρο).