Σαλάτα στη σχάρα για τα μεσημέρια του καλοκαιριού

Grilled-Shrimp-Salad Για τα μεσημέρια του καλοκαιριού, τι καλύτερο από μια χορταστική και νόστιμη σαλάτα στη σχάρα;

Υλικά:

16 ντοματίνια
350 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες, πλυμένες και στεγνές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 πίτες για σουβλάκι κομμένες στα 4
6 φλιτζάνια μαρούλι
2 κουταλάκια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση
2 φλιτζάνια φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζανιού φέτα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε την γκριλιέρα ή την ψησταριά. Εν τω μεταξύ, περνάτε τις γαρίδες και τις ντομάτες σε μεταλλικά σουβλάκια. Αλείφετε με περίπου 2 κουταλάκια λάδι. Ύστερα, τα ψήνετε για 5 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά. Όσο γίνονται τα σουβλάκια, αλείφετε τις πιτούλες με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζετε στο γκριλ για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Βάζετε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με 1/4 φλιτζανιού λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτετε τις ελιές και τη ρίγανη και ανακατεύετε ξανά. Για να σερβίρετε, μοιράζετε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτοντας τις γαρίδες, τις ντομάτες και τη φέτα. Τέλος, γαρνίρετε με τις πίτες.