Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 3+1 προτάσεις διασκέδασης για όλη την οικογένεια

Ψύχρανε ο καιρός και άνοιξαν οι μεγάλες θεατρικές αίθουσες αλλά και τα προγράμματα των μουσείων. Για αυτό το Σαββατοκύριακο, σας προτείνουμε μια μοναδική βόλτα από το Μουσείο Συναισθημάτων όπου μικροί και μεγάλοι θα μάθουν την αυτοεκτίμηση. Περνάμε σε μια καταπληκτική παράσταση κουκλοθεάτρου με θίασο από την Ισπανία για παιδιά από 4 ετών και ενήλικες. Μην χάσετε το άγγιγμα στα αστέρια από τη φαρέτρα του Ιδρύματος Ευγενίδου το γνωστό Πλανητάριο, και καταλήγουμε στην παράσταση του Τομ Σόγιερ. Μια περσινή επιτυχία και πάλι στη διάθεση όλων όσων δεν την πρόλαβαν.

Ό,τι και αν κάνετε, όπου και αν πάτε καλή σας διασκέδαση!

«Η Αυτοεκτίμηση μέσα από τον Κόσμο των Παραμυθιών» στο Μουσείο Συναισθημάτων

Κάθε επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων αποτελεί μια μοναδική διαδρομή αυτογνωσίας, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τον εαυτό μου, την παρέα μου, το παιδί μου, τους μαθητές μου.

Κάθε Σαββατοκύριακο το Μουσείο Συναισθημάτων είναι ανοιχτό για τους ελεύθερους επισκέπτες. Από τις 10:00 έως τη 13:00 παίζουμε και εξερευνούμε την διαδραστική έκθεση «Στο Παλάτι του Θυμού» ενώ στη 13:00 το μεσημέρι κλείνει η έκθεση και ξεκινάει κάθε φορά ένα εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους.

Ο σκοπός των εργαστηρίων είναι να εξερευνήσουμε δημιουργικά και ευχάριστα την ουσία των συναισθημάτων, να αναζητήσουμε «κλειδιά» που ανοίγουν πόρτες και μας φανερώνουν θησαυρούς για τον εαυτό μας, τη ζωή και το μεγάλωμά μας.

Πρακτικές πληροφορίες για την ομαλή διεξαγωγή των εργαστηρίων:

  • Δεν γίνονται κρατήσεις.
  • Δηλώνετε τη συμμετοχή σας για τα εργαστήρια στον χώρο του μουσείου.
  • Τηρούμε σειρά προτεραιότητας.
  • Η είσοδος στα εργαστήρια μετά την έναρξή τους είναι αδύνατη.
  • Κάθε εργαστήριο είναι αυτόνομο και επαναλαμβάνεται τις αναγραφόμενες ημερομηνίες.

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί αυτό το φθινόπωρο σε δύο νέες, συναρπαστικές και εκπαιδευτικές παραστάσεις, που υπόσχονται να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους: Οι Αστροεξερευνητές, μια μοναδική περιπέτεια, όπου τα παιδιά καλούνται να σώσουν ένα μαγικό διαστημικό δάσος, και ο T.REX-Ο Βασιλιάς των Δεινοσαύρων, μια εντυπωσιακή παράσταση που ζωντανεύει τον συναρπαστικό κόσμο των δεινοσαύρων με τρόπο καθηλωτικό και εκπαιδευτικό. Ελάτε να απογειωθείτε σε εμπειρίες που συνδυάζουν γνώση, ψυχαγωγία και μαγεία.


Ελάτε να αγγίξουμε τ’ αστέρια σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πλανητάρια στον κόσμο.

Μια νέα εντυπωσιακή εμπειρία θέασης ξεκινάει με το ψηφιακό σύστημα προβολής 4ης γενιάς, πολλαπλασιάζοντας την φωτεινότητα και την ανάλυση της εικόνας.

Εκπαιδευτικές παραστάσεις που παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην αστρονομία και σε άλλες θετικές επιστήμες προβάλλονται σε ολόκληρο τον ημισφαιρικό θόλο, διαμέτρου 24,5 m και συνολικής επιφάνειας σχεδόν 900 m2

Οι Αστροεξερευνητές για παιδιά από 5 ετών

Η Ιμάνι, ο Άκι και ο Τζον είναι τρεις νεαροί φίλοι από ένα μακρινό, εξωγήινο ηλιακό σύστημα. Κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας διαστημικής εξερεύνησης, παραμελούν άθελά τους τα καθήκοντά τους στο σκάφος και… μπαμ! Το διαστημόπλοιο συντρίβεται στη Γη!

Η πτώση καταστρέφει το σύστημα που συντηρεί το αγαπημένο τους τροπικό δάσος μέσα στο σκάφος — ένα δάσος που τους παρέχει τους πολύτιμους καρπούς Γιάμι-Πλάμι, ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους. Υπό κανονικές συνθήκες, τη φροντίδα του αναλαμβάνουν ειδικά ρομπότ. Όμως τώρα… είναι μόνοι. Χωρίς γνώσεις βοτανικής. Χωρίς τρόπο να επικοινωνήσουν με τον πλανήτη τους.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα μέρος όπου μπορούν να ζητήσουν βοήθεια: το κοινό του πλανητάριου! Η αποστολή ξεκινά, και η ελπίδα βρίσκεται στα χέρια των παιδιών της Γης. Θα μπορέσουν να καταλάβουν τι χρειάζονται τα φυτά για να επιβιώσουν και να σώσουν το διαστημικό δάσος;

Για να το πετύχουν, θα ταξιδέψουν με τους ήρωες σε ένα αρχαίο, ζωντανό δάσος της Γης, θα βοηθήσουν στην εκτόξευση αναγνωριστικού σκάφους, θα πλοηγηθούν στο διάστημα και θα αντιμετωπίσουν… μια θυμωμένη αρκούδα!

Με οδηγό τη συνεργασία και την υπευθυνότητα, τα παιδιά θα βοηθήσουν τους Αστροεξερευνητές να ανακαλύψουν το τελευταίο στοιχείο του παζλ. Και φυσικά, στον μαγικό κόσμο της φαντασίας, όλα είναι δυνατά: το δάσος των Γιάμι-Πλάμι θα αναγεννηθεί και οι ήρωες θα επιστρέψουν στο σπίτι τους — σοφότεροι, πιο δεμένοι και με μια αξέχαστη περιπέτεια στις καρδιές τους.

Ο Θίασος A la Sombrita από την Ισπανία στο«Εργαστήρι Μαιρηβή» με το Ασχημόπαπο

Με τον Θίασο A la Sombrita από την Ισπανία, ανοίγει η Κουκλοθεατρική Σκηνή στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», τo Σαββατοκύριακο 4&5/10, σε συνεργασία με το «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς». Ο José-Diego Ramírez έρχεται στην Αθήνα, μόνο για δύο Κουκλοπαραστάσεις το «El Patito Feo» («Το Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).
Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της Πολυθεματικής Δράσης «Η Άλλη Κούκλα χτυπά την πόρτα μας»… και θα πραγματοποιηθούν στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5222181, 6942420062).

«Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ», η παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζεται για 2η χρονιά, από τις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου. Κάθε Κυριακήστις 11.30, το κλασικό αριστούργημα του Μαρκ Τουέιν θα ζωντανεύει και φέτος στη θεατρική σκηνή,σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Στην παράσταση απολαμβάνουμε μαγικά εικαστικά τοπία, που είναι συνδυασμός πραγματικού και ψηφιακού σκηνικού υψηλής ποιότητας. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια του Τομ Σόγιερ έχουν ήδη ξεχωρίσει και τραγουδιούνται από τους φίλους της παράστασης έως και σήμερα. Ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από έναν ταλαντούχο οκταμελή θίασο ηθοποιών και μουσικών, που μας παρασύρουν σε μια συναρπαστική ιστορία με ακαταμάχητους χαρακτήρες. Μια ιστορία που τα έχει όλα: μυστήριο, δράση, χιούμορ και ευαισθησία, φάρσες, περιπέτειες στη φύση, ανεμελιά, φιλία, ελευθερία και αγάπη. Μια ιστορία για το ταξίδι της ζωής μας από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Διαβάστε επίσης:

Ένας πατέρας με καρκίνο τελικού σταδίου γράφει 24 γράμματα στον γιο του – «Τι πραγματικά αξίζει»

Γιατί οι Δανοί αφήνουν τα παιδιά τους να λερωθούν στη βροχή – και η επιστήμη συμφωνεί

Ροή Ειδήσεων