Σε εξέλιξη κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η προγραμματισμένη κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας (Αθήνα) και στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (Θεσσαλονίκη) με κύριο αίτημα τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, αύξηση του διδακτικού προσωπικού και την εύρεση των απαραίτητων χώρων διδασκαλίας.

Όπως τονίζει η ΔΟΕ ” Απαιτούμε τα σχολεία να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Διαμαρτυρόμαστε για να προστατέψουμε το αγαθό της υγείας για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση, για όλη την κοινωνία καθώς και να προασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης για όλα τα παιδιά.”

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Απαράδεκτη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Γιώργος Τρούλης, που έδωσε το παρών στην κινητοποίηση κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα σε ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:  “Απαράδεκτη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη σημερινή κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Ενώ η υφυπουργός, κ. Ζάχαράκη, βρισκόταν στο Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που στόχευε στην κατάθεση των αιτημάτων του κλάδου και να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις για την διασφάλιση της προάσπισης της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

• Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) . Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20)

• Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες

• Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών. Άμεση πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, για την  κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

• Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

• Μείωση – αναδιάταξη της ύλης

• Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που επιχειρεί να πλήξει το δικαίωμα αυτό.

• Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)

• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19

• Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων