Σε κοινωνική φούσκα τα παιδιά μας και στις κατασκηνώσεις

Σε κοινωνική φούσκα τα παιδιά μας και στις κατασκηνώσεις

«Οι  ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Ένα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή έστω μερικά λεπτά αυτό το παιδάκι» προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Η μεταδοτικότητα του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, μερικοί μάλιστα εξ αυτών πιστεύουν ότι αν ήμασταν στη χειμερινή περίοδο, δεν θα αποφεύγαμε ένα νέο lockdown.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Τζανάκη η κοινωνική φούσκα πρέπει να τηρηθεί και στις διακοπές μας νε πολλή προσοχή. Εξήγησε ότι αν κάποιος μεταβεί για παράδειγμα σε ένα νησί, καλό είναι να παραμείνει με την παρέα του. Αν δεν πηγαίνει σε πολυπληθή πάρτι, αν δεν ξεσαλώσει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τότε θα είναι ασφαλής όπου και αν πάει.

Κατασκηνώσεις και παιδιά
«Για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να μετατραπούν σε κοινωνικές φούσκες και αυτές, να αυστηροποιηθούν τα υγειονομικά μέτρα και να απαγορευτούν εντελώς τα επισκεπτήρια», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Εξήγησε ότι αν ένας ασυμπτωματικός γονέας κολλήσει το παιδί του σε μία επίσκεψη, τότε ο ιός θα μεταφερθεί σε αλλά 100 παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για αίμα για την 17χρονη Χριστίνα που νοσηλεύεται στην Ογκολογική του Νοσ. Λάρισας

Πανελλήνιες 2021: Με σχεδόν 20 η Σοφία Βαγία “σάρωσε” και βάζει πλώρη για τη Νομική