Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λειβαδιά: Μία 9χρονη ανάμεσα στους τραυματίες (video)

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λειβαδιά: Μία 9χρονη ανάμεσα στους τραυματίες

Έντεκα είναι οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό ατύχημα που συνέβη λίγα χιλιόμετρα μετά τον σταθμό της Λειβαδιάς, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την σφοδρή πρόσκρουση της μηχανής σε βαγόνι αμαξοστοιχίας, που είχε ακινητοποιηθεί λόγω της κακοκαιρίας, τραυματίστηκαν έντεκα συνολικά άτομα, που ήταν επιβάτες, ο μηχανοδηγός της μηχανής, δύο εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να επιδιορθώσουν τις βλάβες και ένα κορίτσι 9 ετών.

Όλοι οι τραυματίες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πώς έγινε το ατύχημα

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμαξοστοιχία με αριθμό 54, που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, αναχώρησε από την πρωτεύουσα στις 12:15 το μεσημέρι.

Ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λειβαδιάς, καθώς έπαθε βλάβη λόγω του συσσωρευμένου χιονιού στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ ώστε να επιδιορθώσουν τη βλάβη, όπως και συνέβη.

Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα μετά τον σταθμό της Λειβαδιάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε και πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης, προκειμένου να βοηθήσει το τρένο να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι τραυματισμοί επιβατών και εργαζομένων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στον σταθμό της Δαύλειας που βρίσκεται ανάμεσα σε Λειβαδιά και Τιθορέα. Εκεί μεταφέρθηκε και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες, οι οποίοι είναι ελαφρά.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες παιδάκια πέρασαν όλη τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητα – Χωρίς τρόφιμα και μια κουβέρτα

Γονιός με το παιδί του αγκαλιά περπάτησε 2,5 χλμ. μέχρι να βγει από την Αττική Οδό (βίντεο)

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” στη συνέχεια