Σοκ στην Κρήτη – Δυναμιτάκι έσκασε στα χέρια 10χρονου – Το μήνυμα προειδοποίηση του μπαμπά σε όλους τους γονείς

Το παιχνίδι μιας παρέας πιτσιρικιών σε γειτονιά του Ηρακλείου Κρήτης λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία όταν εκτός από τα κλασικά παιχνίδια κάποιο παιδί από την παρέα έφερε μαζί του δυναμιτάκια που είχε προμηθευτεί από κατάστημα της περιοχής.

Καθώς τα παιδιά έπαιζαν με το νέο τους απόκτημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το δυναμιτάκι έσκασε στα χέρια ενός 10χρονου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά και να διακομισθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου αναφέρει το Candianews.gr. Οι χειρουργοί έραψαν και καθάρισαν το χέρι του μικρού αγοριού από την πυρίτιδα και πήρε εξιτήριο.

Ο πατέρας του 10χρονου Μπάμπη κάνει έκκληση στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η ζημιά στο αγόρι όπως λέει μπορεί να είναι μικρή, η λαχτάρα τους όμως ήταν μεγάλη. Ο ίδιος σε ανάρτησή του αναφέρει:


“Η ζημιά ήταν μικρή αλλά η λαχτάρα μας μεγάλη…Μακριά λοιπόν από αυτά παιδιά….Και να φανταστείτε ότι το δυναμιτάκι ήταν μικρό…Αυτό που θέλω είναι  να το δείξετε στα παιδιά σας για να αποφύγετε παρόμοιες καταστάσεις… Ας βγει κάτι καλό από όλο αυτό που πέρασε ο μικρός μου…»

Γονείς, τα δυναμιτάκια και τα πυροτεχνήματα ιντριγκάρουν τα παιδιά που τους αρέσει να παίζουν με τέτοιου είδους “παιχνίδια”. Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται, ενώ η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό να το έχετε ως αρχή. Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή βεγγαλικών και ενημερώστε τα για τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή ακόμα και ακρωτηριασμού.