Σοκ στο Βόλο: 30χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά αγοράκια σε ακαδημία ποδοσφαίρου

Νεώτερη ενημέρωση: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για φροντιστή Ακαδημίας Ποδοσφαίρου. Σε επτά ανήλθαν οι καταγγελίες εναντίον φροντιστή Ακαδημίας Ποδοσφαίρου στον Βόλο, ο οποίος φέρεται να έστελνε άσεμνες φωτογραφίες σε ανήλικους αθλητές. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στα μέσα Μαρτίου, όταν ένας -αρχικά- γονέας, προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ακολούθησαν καταγγελίες άλλων έξι γονέων, και πλέον, η δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση παραδόθηκε στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί πως οι επτά ανήλικοι αθλητές, κλήθηκαν και κατέθεσαν στην αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου. Ο φροντιστής έχει απομακρυνθεί από την Ακαδημία, από τον περασμένο Ιανουάριο ήδη, οπότε και είχαν περιέλθει στην αντίληψη της διοίκησης της Ομάδας σχετικές καταγγελίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία του Βόλου μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης αγοριών σε ακαδημία ποδοσφαίρου της πόλης από 30χρονο προπονητή.

Πώς ο 30χρονος φροντιστής παρενοχλούσε τους αθλητές

Οι Αρχές στον Βόλο ερευνούν καταγγελία γονέων, σύμφωνα με την οποία ένας 30χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά τα ανήλικα αγόρια τους.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr ο νεαρός άνδρας φέρεται να έστελνε άσεμνο υλικό με γυμνές του φωτογραφίες σε παιδιά που προπονούνταν σε ακαδημία ποδοσφαίρου της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, ενώ εργαζόταν σε αυτή ως φροντιστής.

“Έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα σε παιδιά”

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ένας γονιός εντόπισε τυχαία στο κινητό του παιδιού του γυμνές φωτογραφίες του νεαρού άνδρα και αμέσως ειδοποίησε τους αστυνομικούς. Ο νεαρός άνδρας έπαψε να εργάζεται στην Ακαδημία, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ήδη κάνει έρευνα και στο σπίτι του.

Πατέρας αθλητή: Ο φροντιστής παρενοχλούσε το παιδί μου επί έναν μήνα

O πρώτος καταγγέλλων γονέας  παιδιού που ανήκει στο σωματείο στο οποίο εργαζόταν ο ύποπτος, μίλησε στο «Magnesiasports», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε τόσο στους υπεύθυνους του συλλόγου όσο και στις Αρχές για να διερευνηθεί η παρενόχληση σε βάρος του παιδιού του.

«Το παιδί ενημέρωσε αρχικά τη μητέρα του και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε εμένα για να κινηθούμε άμεσα» τονίζει ο πατέρας του ανήλικου παιδιού, ηλικίας κάτω των 15 ετών, που προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές από εκεί και πέρα, για να εξεταστεί ο ύποπτος και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο «Magnesiasports», ο γιος του δεχόταν μηνύματα για έναν τουλάχιστον μήνα από τον πρώην φροντιστή του συλλόγου, το περιεχόμενο των οποίων μόνο αθώο δεν ήταν.

«Του έστελνε φωτογραφίες του μέσω instagram και δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει και από το παιδί ανάλογες εικόνες. Ωστόσο ο γιος μου δεν του έστειλε κάτι ως υλικό. Αυτή η κατάσταση κράτησε για έναν περίπου μήνα, και μάλιστα ο φροντιστής του έκανε και διάφορες προτάσεις, σεξουαλικού περιεχομένου» αναφέρει ο πατέρας του ανήλικου αθλητή για να συμπληρώσει: «Εκεί το παιδί μου φοβήθηκε ενώ του είχε φανεί εξ αρχής περίεργη η συμπεριφορά του φροντιστή, για να ενημερώσει αρχικά τη μητέρα του και αυτή στη συνέχεια εμένα και για να ακολουθήσει η καταγγελία στον σύλλογο και στις Αρχές».

Yπάρχουν πολλές καταγγελίες εναντίον του

Ωστόσο όπως αναφέρει ο πατέρας του, το παιδί δεν αναφέρθηκε σε κάποια άλλη περίεργη συμπεριφορά εντός των αποδυτηρίων, όμως από την άλλη ο ίδιος ο γονέας κάνει λόγο και για άλλες καταγγελίες που έρχονται σε βάρος του πρώην εργαζόμενου στον σύλλογο από πλευράς και άλλων παιδιών και γονέων. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά και γονείς που καταγγέλλουν διάφορα παρόμοια πράγματα από την πλευρά του συγκεκριμένου ατόμου» αναφέρει ο καταγγέλλων γονέας, με την υπόθεση φυσικά να έχει συνέχεια, αφού ήδη οι Αρχές έχουν κατασχέσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό του υπόπτου, ενώ αναμένεται να ερευνήσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) με την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία και τους λογαριασμούς και τα προφίλ του στα social media για να δουν την έκταση της δράσης του και των προσεγγίσεων σε ανήλικους αθλητές.