«Στα αστέρια θα σε πάω»: Μια αστροβραδιά για μικρούς και μεγάλους στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης (5/5)

Την Παρασκευή 5 Μαΐου τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τη 2η αστροβραδιά τους με τίτλο «Στα αστέρια θα σε πάω», από τις 19:30 ως τις 23:00.

Με τα τηλεσκόπια του Ο.Φ.Α. και με τη βοήθεια των ειδικών θα παρατηρήσουμε το φεγγάρι, τον Δία με τους δορυφόρους του και άλλους αστερισμούς.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φανταστικό διαστημικό ταξίδι μέσα στο κινητό πλανητάριο που θα βρίσκεται στην αυλή του Σχολείου μας. Θα πάρουν μέρος σε δημιουργικά αστροεργαστήρια και θα παίξουν διαδραστικά παιχνίδια, όπως το «Twister με πλανήτες», «Οι φάσεις της σελήνης», το επιτραπέζιο παιχνίδι «Ταξιδεύοντας με τους πυραύλους» και θα κατασκευάσουν το ηλιακό σύστημα με μοντελισμό.

Επίσης, έχουμε ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο οποίο θα φτιάξουμε λαχταριστούς μπισκοτοπλανήτες και τρία δημιουργικά εργαστήρια ζωγραφικής στα οποία θα κάνουμε κατασκευές με αστροναύτες και πυραύλους και θα σχηματίσουμε τον δικό μας αστερισμό.

Μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν στη «διαστημική» έκθεση των μαθητών της Α΄ τάξης με εργασίες και κατασκευές τους σχετικές με το διάστημα και θα βγουν φωτογραφίες με τον πύραυλο και τον αστροναύτη που βρίσκονται στο Σχολείο μας.

Στις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Εκπαιδευτηρίων μας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς κατά την οποία ο Θεόδωρος Ορφανίδης, γενικός γραμματέας του Ο.Φ.Α. μας προσκαλεί σε «Ένα ταξίδι στο Σύμπαν για να γνωρίσουμε τις ομορφιές και τα μυστήριά του».

Ελάτε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά κάτω από τα άστρα με πινελιές… ζωντανής τζαζ μουσικής.

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης
Ελαιώνες Πυλαίας
555 35, Θεσσαλονίκη
2310 300 002