“Στα ύψη” τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους – Σταθερά πάνω από 40.000

"Στα ύψη" τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους - Σταθερά πάνω από 40.000

Τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους για ακόμη μια φορά είναι πάνω από 40.000. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το σύνολο των ασθενών covid-19, ηλικίας 4-18 ετών είναι 40.163, αποτελώντας το 32% στο σύνολο των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 14-20 Φεβρουαρίου.

Για την ίδια εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5,61% σε σύνολο 2.204.653 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,02% σε σύνολο 4.401.098 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,88%.

Τα σχολεία είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού;

Η Νίκη Κεραμέως συνάντησε τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα στοιχεία για τα κρούσματα λοίμωξης covid-19 σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών τη χρονική περίοδο από 3 Ιανουαρίου έως 15 Φεβρουαρίου, υποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας στα σχολεία.

Σημειώνει επίσης ότι βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτήρηση του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω των μέτρων που εφαρμόσθηκαν, παρατηρήθηκε σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών 4-18 ετών.

Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

H διασπορά της Covid-19 σε παιδιά «αντανακλά» και στον αριθμό των σχολικών τμημάτων που κλείνουν λόγω του πρωτοκόλλου 50%+1 κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείαςδεκάδες σχολικά τμήματα νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε συνολικά 24 σχολικές μονάδες παρέμεναν κλειστές την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης:

Η θεία των 3 παιδιών απαντά στις ανακρίβειες – Τι έχει συμβεί με τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας

«Τα κακά παιδιά»: Η ανατρεπτική σειρά βιβλίων που θα ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια που αγαπούν τη δράση

Από τον Κύβο του Ρούμπικ στο… Speedcubing: Γνωρίστε το άθλημα με το οποίο αξίζει να “κολλήσουν” τα παιδιά μας!