Στην Ρομποτεχνία τα παιδιά γίνονται… μικροί μηχανικοί για ρομπότ από το μέλλον

Όταν ο γιος μου έκλεισε τα 7, επισκεφτήκαμε ένα κατάστημα παιχνιδιών για να διαλέξει ο ίδιος το δώρο γενεθλίων του.

Η αγάπη του για τις κατασκευές ήταν έκδηλη από νωρίς -μιας και το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν πάντα τα τουβλάκια. Όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι κατασκευής αυτοκινήτου FORMULA 1 με το σύστημα STEM, μου είπε με ενθουσιασμό: “Μαμά, αυτό θέλω”.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα αμέσως πως δεν υπήρχε λόγος να αναρωτιέμαι πλέον, σε ποια δραστηριότητα θα τον γράψω ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα μαθήματα ρομποτικής είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόταν. Πρόκειται για μια εξωσχολική δραστηριοτήτα μέσω της οποίας του δίνεται το κίνητρο αλλά και το ερέθισμα να γνωρίσει και να κατανοήσει τις θετικές επιστήμες, να κατασκευάζει χρηστικά αντικείμενα και όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο που η μαθήση συνδυάζεται με το παιχνίδι. Να αναπτύξει δεξιότητες σχετικές με τους υπολογιστές, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά μέσα από την διεπιστημονική προσέγγιση STEM, μέσα από συναρπαστικές και ενθουσιώδεις δραστηριότητες!

Ρομποτεχνία:  Το ιδανικό εργαστήρι γνώσης για παιδιά που αγαπούν τις επιστήμες στην Κομοτηνή

H αναζήτησή μου, με οδήγησε στην «Ρομποτεχνία», το πρότυπο εργαστήρι γνώσης της Κομοτηνής που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο γεγονός που με εξυπηρετεί από πολλές απόψεις.

Από την πρώτη επαφή με τους εκπαιδευτικούς ο γιος μου ενθουσιάστηκε!

Κι εγώ όμως έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένη, τόσο από τον χώρο της «Ρομποτεχνίας», όσο και από τα προσφερόμενα τμήματα : Εκπαιδευτική Ρομποτική, Πειραμάτων Θετικών Επιστημών, Λογικής, Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού, Παιδικού Βιβλίου και Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Μέσα από μια πρώτη γόνιμη συζήτηση με το παιδί μου έγινε ξεκάθαρο ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ήταν το πιο ταιριαστό σε αυτόν, οπότε και το επιλέξαμε. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι κατασκευές τον βοήθησαν όχι μόνο στην κατανόηση πολλών πραγμάτων της καθημερινότητας, αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του στα Μαθηματικά του σχολείου και στη συνθετική σκέψη. Η ικανοποίησή μου ήταν τεράστια όταν γυρνώντας σπίτι προσπαθούσε να μου δείξει τι έμαθε και να με «διδάξει» -όπως έκαναν σε αυτόν οι δάσκαλοί του- πώς να κατασκευάζω ρομπότ!

Και φέτος θα ακολουθήσω την ίδια επιλογή, καθώς το παιδί μου ονειρεύεται ήδη πως θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του μεγαλώνοντας για να δημιουργεί τα ρομπότ του μέλλοντος. Με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών του σχεδιάζει, κατασκευάζει, αλλά κυρίως ονειρεύεται το μέλλον του. Κι αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι. Παράλληλα, η ενημέρωσή μου για νέα, εξελίξεις αλλά και για την πορεία του παιδιού βοήθησαν κι εμένα την ίδια να συνειδητοποιήσω πως μπορώ να αξιοποιώ καλύτερα το χρόνο που έχω μαζί του, αφήνοντάς του το περιθώριο, χωρίς πίεση να διαβάσει αλλά και να παίξει. Γιατί αυτό που θέλουμε όλοι οι γονείς είναι να έχουμε ευτυχισμένα και ισορροπημένα παιδιά.

Mάθημα σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες

Η φετινή χρονιά βέβαια μας βρίσκει όλους τους γονείς αρκετά αμήχανους με το θέμα του κορονοϊού και της προστασίας των παιδιών μας. Στη Ρομποτεχνία έχω ενημερωθεί για τις συστηματικές απολυμάνσεις, για τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών στα Τμήματα, αλλά και για την υγιεινή που εφαρμόζεται με επιμέλεια και συνέπεια σε όλο το φάσμα της σχολής.

Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο

Όλοι οι γονείς, θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και για αυτό αγωνιούμε για τις επιλογές μας. Θέλουμε να είναι τέτοιες, ώστε να ταιριάζουν με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες ώστε να τα βοηθήσουν να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

Ένα είναι σίγουρο. Πως κάθε επιλογή μας θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ποιότητα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται σε όποια δραστηριότητα επιλέξουμε να πάμε τα παιδιά μας.

Όταν η γνώση συναντά την εκπαιδευτική εμπειρία, η Ρομποτεχνία, είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας!

Website: www.robotexnia.gr

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/robotexnia/

Instagram: www.instagram.com/robotexnia/

T: 6948 058 412 | 25311-04175

Δ: M.M. Kωνσταντίου 8 – KOMOTHNH