Στόχος το 2019 είναι να παρέχονται γεύματα σε όλα τα σχολεία της χώρας προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου

Στόχος της κυβέρνησης, είναι μέχρι το 2019, σε όλα τα σχολεία της χώρας να παρέχονται γεύματα, βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή, αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την τροπολογία για τα σχολικά γεύματα ως «μεγάλη τομή», που θα φέρει αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών, επηρεάζοντας θετικά και τη σχολική τους απόδοση.

«Φέτος με τη Θεσσαλονίκη», συνέχισε, «και με την εξαγγελία του πρωθυπουργού, κάνουμε μια πολύ μεγάλη τομή, γίνεται εθνικό πρόγραμμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, που πολύ γρήγορα θα φτάσει στα 72.000 γεύματα τη μέρα για το 2017, μέσα από διαγωνισμούς καθόλα νόμιμους και βεβαίως με 25 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός από τον προϋπολογισμό».

«Σε έρευνες άλλωστε του Γεωπονικό Πανεπιστημίου αλλά και του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε 40% αλλαγή της σχολικής συμπεριφοράς των παιδιών τα οποία γίνονται λιγότερα επιθετικά ενώ το 20% βελτίωσε την σχολική του απόδοση», υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι δεν τις καταλαβαίνει γιατί «από τη μια ‘κλαίγονται’ για την παιδική φτώχεια, από την άλλη συναινούν ότι είναι καλό πρόγραμμα αλλά δεν ψηφίζουν την τροπολογία για τα σχολικά γεύματα».