Summer Camp 2017: 5 μέρες γεμάτες μαθήματα κλασικής και τζαζ μουσικής παρέα με την The Underground Youth Orchestra (από 21/8)

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ekfrassis Productions διοργανώνει ένα ξεχωριστό μουσικό Summer Camp για παιδιά και νέους μουσικούς που ασχολούνται με την κλασική και την τζαζ μουσική.

Για πέντε μέρες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντατικό σεμινάριο με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, συνδυάζοντας μαθήματα μουσικής και διακοπές πλάι στη θάλασσα, σε μια πράσινη όαση στο Ρίο της Πάτρας, το Porto Rio Hotel.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τη διδασκαλία έργων μουσικής δωματίου και ορχηστρικά έργα που αφορούν τα παρακάτω όργανα: βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, κιθάρα, πιάνο, φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα και άρπα.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού, μονωδίας και διεύθυνσης ορχήστρας.

Στο σεμινάριο συμμετέχει επίσης η The Underground Youth Orchestra, δίνοντας την δυνατότητα σε σπουδαστές που δεν είχαν την ευκαιρία συμμετοχής σε ορχηστρικό σχήμα να αποκτήσουν αυτήν την εμπειρία. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε σπουδαστές διεύθυνσης ορχήστρας να διευθύνουν ένα οργανωμένο σχήμα, το οποίο έχει ήδη ορχηστρική εμπειρία, κάτω από την καθοδήγηση του Αναστάσιου Συμεωνίδη (μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ). Παράλληλα με τα μαθήματα και τα μουσικά σύνολα θα διοργανωθούν συναυλίες και ρεσιτάλ των συμμετεχόντων στο Μουσικό Camp.

Βασικός στόχος του μουσικού Camp, είναι η διάδραση των νέων μουσικών με την Ορχήστρα, και η συμμετοχή τους σ’ αυτήν, είτε σαν μέλη της, είτε σαν σολίστ. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Κλείστε τη θέση σας εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες για το 4ο Θερινό Μουσικό Camp εδώ

μαθήματα κλασικής μουσικής

SUMMER MUSIC CAMP MEMO

Kόστος συμμετοχής: 150€ για τα ενεργά μέλη και 80€ για τους ακροατές μουσικούς. Στην τιμή περιλαμβάνεται το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο, (Ατομικά μαθήματα και μουσικά σύνολα διαρκείας 31 ωρών), στις διαλέξεις και στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν. Για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο φωνητικής, το κόστος για τα ενεργά μέλη επιβαρύνεται κατά 30€ και περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την πιανιστική συνοδεία.

Για τους συμμετέχοντες που  επιθυμούν να διαμείνουν στις εγκαταστάσεις του PORTO RIO HOTEL  το κόστος διαμονής για όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου  είναι 200€ και περιλαμβάνει  5 διανυκτερεύσεις σε τρίκλινα bungalows, αμερικάνικο πρωινό και δείπνο σε μπουφέ, δωρεάν internet και δωρεάν parking.

Οι εγγραφές λήγουν στις 30 Ιουνίου 2017 και θεωρούνται έγκυρες με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, που βρίσκεται στη σελίδα μας και την κατάθεση προκαταβολής (50€) στον λογαριασμό της διοργανώτριας, για την κράτηση της θέσης σας. Το, κατά περίπτωση, ποσό συμμετοχής στο σεμινάριο  και την διαμονή  πρέπει να κατατεθεί, το αργότερο  έως 15 Ιουλίου 2017,  στον τραπεζικό λογαριασμό της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΙΣ (Ekfrassis Productions): ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6442-122293-356 IBAN: GR36 0171 4420 0064 4212 2293 356 , με απαραίτητη την αναγραφή του ονόματος του συμμετέχοντα που έχει δηλωθεί στην φόρμα εγγραφής.

Early Bird Discount: Για τις συμμετοχές (με διαμονή στο Porto Rio) οι οποίες θα εξοφληθούν έως τις 25/6/2017, παρέχεται έκπτωση 30€ και η τιμή διαμορφώνεται σε 320€ ανά συμμετέχοντα για όλα τα τμήματα του σεμιναρίου, πλην του τμήματος φωνητικής για το οποίο διαμορφώνεται σε 350€.

Ειδικό πακέτο συνοδού: Για τους γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σεμινάριο, υπάρχουν ειδικές τιμές διαμονής. Οι τιμές είναι: 45€/ημέρα για τρίκλινο, 50€/ημέρα για δίκλινο ή 80€/ημέρα για μονόκλινο, ανά άτομο και περιλαμβάνουν αμερικάνικο πρωινό και δείπνο σε μπουφέ, δωρεάν internet και δωρεάν parking, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο.
Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

μαθήτρια μουσικής

Δύο λόγια για το Θερινό Μουσικό Camp από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Κώστα Ηλιάδη

Όταν, 6 χρόνια  πριν, οραματιστήκαμε με την Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου τη δημιουργία μιας νεανικής συμφωνικής ορχήστρας είχαμε διαπιστώσει, έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας στην μουσική εκπαίδευση, ότι η συμμετοχή ενός νέου σπουδαστή μουσικής σε μουσικά σύνολα ή ακόμα καλύτερα σε μια συμφωνική ορχήστρα, αποτελούσε σημαντικό κίνητρο για την μουσική του ανέλιξη.

Τα χρόνια που ακολούθησαν δικαίωσαν απόλυτα την πεποίθηση μας. Ο ενθουσιασμός της συμμετοχής στην ορχήστρα, κάνει  τις ατελείωτες πρόβες να μοιάζουν με παιχνίδι και η προσμονή για τις συναυλίες που ακολουθούν γεμίζει ενθουσιασμό και περηφάνια όλους όσοι συμμετέχουν. Ήδη η The Underground Youth Orchestra έχει γίνει γνωστή σε ευρύ κοινό, που την ακολουθεί πιστά στις συναυλίες της.

Είναι όμως αρκετή μόνο ή διάθεση της συμμετοχής και η ατομική μελέτη για να νιώσει ένας νέος σπουδαστής μουσικής έτοιμος να ενταχθεί σε ένα μουσικό σύνολο; Πώς θα μπορούσαμε να του διώξουμε την ανασφάλεια  ή τη συστολή του; Πώς θα μπορούσαμε να τον κάνουμε να πιστέψει στις δυνατότητες του;

Έχοντας την στήριξη έμπειρων μουσικών που είναι καταπληκτικοί δάσκαλοι με μεγάλη μεταδοτικότητα, αγάπη γι αυτό που κάνουν και πολύ μεράκι, δημιουργήσαμε τον σεμιναριακού τύπου θεσμό του Θερινού Μουσικού Camp, που φέτος κλείνει τα 4 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας του.

Η «συνταγή» είναι αποτελεσματική μέσα από την απλότητα της.
Διαλέγουμε έναν όμορφο χώρο (συνήθως ένα πεντάστερο ξενοδοχείο) που προσφέρει την άνεση και την χαλαρότητα των καλοκαιρινών διακοπών αλλά που έχει απαραίτητα τις υποδομές να υποστηρίξει μουσική εκπαίδευση. Επιλέγουμε τους καλύτερους για να διδάξουν τα παιδιά αλλά δεν ξεχνάμε και την διασκέδαση τους. Το καθημερινό εκπαιδευτικό ωράριο (πρωί κι απόγευμα), είναι μεν  «σφιχτό», αλλά αφήνει χρόνο για να απολαύσουν τη θάλασσα ή την πισίνα. Οι βραδιές, που σχεδόν πάντα  έχουν εμφανίσεις με μικρά σύνολα είναι προετοιμασία για την μεγάλη συναυλία που δίνεται πάντα στο τέλος του σεμιναρίου με την συμμετοχή όλων των παιδιών.

Μικρές ή μεγάλες παρέες, έγχορδα ή πνευστά, προχωρημένη ή αρχική ατομική εκπαίδευση, εμπειρία ή όχι στα μουσικά σύνολα, τίποτα από όλα αυτά δεν στέκεται εμπόδιο στο να ανέβουν όλοι στην ίδια σκηνή, να παίξουν όλοι τα ίδια κομμάτια, να νιώσουν όλοι την χαρά της συμμετοχής και να εισπράξουν όλοι το χειροκρότημα επιβράβευσης από το κοινό που θα παρακολουθήσει την συναυλία που κλείνει κάθε χρόνο το Θερινό Μουσικό Camp.

Η συμμετοχή των παιδιών που απαρτίζουν την  The Underground Youth Orchestra στο Θερινό Μουσικό Camp,  διώχνει από τους «καινούργιους» το άγχος του «πρωτάρη», μέσα από την παρέα και τις φιλικές σχέσεις. Κάθε χρόνο, νέα μέλη προστίθενται στο δυναμικό της ορχήστρας ή δημιουργούν δικά τους μουσικά σύνολα έχοντας αποκομίσει τεράστια εμπειρία από την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Η εκπαιδευτική μας ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά η ηθική μας ανταμοιβή από την πρόοδο των «δικών» μας παιδιών ακόμα μεγαλύτερη.

Πότε: Δευτέρα 21/8/2017 έως Σάββατο 26/8/2017
στο PORTO RIO HOTEL Ρίο Πάτρας

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ : 2106201246 & 6932228734 ( Κ. Ηλιάδης ) ή στο email : productions@ekfrassis.gr

Το Infokids.gr είναι χορηγλός επικοινωνίας του Summer Camp για παιδιά και νέους μουσικούς