Σχ.χρ. 2021-22: Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα υποβάλλονται σε self test; Τι θα ισχύσει για όσους μαθητές νόσησαν

Σχ.χρ. 2021-22: Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα υποβάλλονται σε self test; Τι θα ισχύσει για όσους μαθητές νόσησαν

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα σχολεία, που θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι διαφορετική από πέρσι καθώς φέτος υπάρχει ο εμβολιασμός που αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα διαφοροποιημένα σε σχέση με πέρσι υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων, τα οποία αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του  υπουργείου Υγείας που θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Σκέψεις να γίνονται τα self test των μαθητών στα σχολεία - Ποια άλλα μέτρα συζητώνται

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα υποβάλλονται σε self test;

Όπως διευκρινίζεται από πλευράς Υπουργείου οι εμβολιασμένοι μαθητές (12 έως 17 ετών) θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτείται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό τεστ δυο φορές την εβδομάδα.

Τι θα ισχύσει για όσους μαθητές νόσησαν

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους γονείς είναι τι θα ισχύσει για τους μαθητές που νόσησαν. Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις μπορεί να γίνει και με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) χωρίς να απαιτείται να υποβληθούν σε self test.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο του Υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων – Με πόσα κρούσματα θα κλείνει το τμήμα – Μάσκα παντού;

Ανοίγουν οι παιδότοποι που έχουν εσωτερικό χώρο – Τα μέτρα που θα ισχύσουν για να παίξουν τα παιδιά

Όλα τα νεότερα για την 21 μηνών Νεφέλη που δίνει σκληρή μάχη με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη