Σχ.χρ.2022-23: 3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το διευρυμένο Ολοήμερο – Πώς θα γραφτούν οι μαθητές

Τα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το νέο σχολικό έτος το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως  είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί” ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα σχολεία για το πιλοτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση το υπουργείο προχωρά σε πλήθος δράσεων και ενεργειών στοχευμένα, ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμοι για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχουν προσληφθεί 3.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος.

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Από 1η Σεπτέμβρη θα ενημερωθούν οι γονείς ώστε να δηλώσουν συμμετοχή

Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο θα ενημερώσουν τους γονείς. Σημείωσε ακόμα ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά.

«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε τέλος ο κ. Κόπτσης.

Σχ.χρ.2022-23: Σε αυτά τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά οι μαθητές θα έχουν Ολοήμερο μέχρι τις 17:30

Η σχετική ΥΑ με τον πίνακα των σχολείων εδώ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ INFOKIDS.GR Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Σε αποκλειστική της συνέντευξη στο Infokids.gr η Νίκη Κεραμέως ερωτηθείσα για τη λειτουργία του νέου Ολοήμερου σχολείου δήλωσε ότι “Από τη νέα σχολική χρονιά, το ολοήμερο πρόγραμμα στα μισά των ήδη λειτουργούντων Ολοήμερων Σχολείων της χώρας, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα, θα επεκταθεί κατά μιάμιση ώρα και θα ολοκληρώνεται στις 5:30 το απόγευμα.

Παράλληλα, πέραν της χρονικής επέκτασης, αναβαθμίζουμε το Ολοήμερο και ποιοτικά, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα με δράσεις που είναι ιδιαίτερα ελκυστικές προς τα παιδιά και πολλαπλά ωφέλιμες, όπως τα εικαστικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα καλύπτουν και τη μελέτη, ώστε επιστρέφοντας στο σπίτι να έχουν ελεύθερο χρόνο.

Επιπλέον, θα μπορούν όλα τα παιδιά να εγγράφονται ελεύθερα στο Ολοήμερο, δίχως κριτήρια.”

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία 17χρονης Νικολέτας: Θέμα ωρών η σύλληψη του Πακιστανού – Επικοινώνησε με δικηγόρο

Ο πυροσβέστης που προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία υποδυόταν τον ανήλικο σε sex forum

Καταγγελία: “Κινδύνευσε η ζωή παιδιού με σκωληκοειδίτιδα διότι ο χειρουργός… αρνήθηκε να το εξετάσει”