Συνάντηση Κεραμέως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Συζήτησαν για κλείσιμο των σχολείων;

Συνάντηση Κεραμέως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Συζήτησαν για κλείσιμο των σχολείων;

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνομίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των νέων Μητροπολιτών όπου και την ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα  θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας.

Τα 4 θέματα που συζητήθηκαν

Όπως επισημαίνει και σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας, η συζήτηση με την Πρόεδρο αφορούσε:

✅ Στη λειτουργία του νέου αναβαθμισμένου σχολείου, με έναν επιπλέον χρόνο και αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, με Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας, με σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, με 16.200 νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, με 166 νέα προγράμματα σπουδών τα οποία τίθενται σε πιλοτική εφαρμογή.

✅ Στην επανέναρξη λειτουργίας των Πανεπιστημίων  για τις σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

✅ Στο νέο νομοσχέδιο για τη μεγαλύτερη ευελιξία, αυτονομία και εξωστρέφεια του πανεπιστημίου

✅ Στον εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ

Συζήτησαν για κλείσιμο των σχολείων;

Στη συνάντηση που έγινε στον απόηχο της έντονης φημολογίας για καθολικό κλείσιμο των σχολείων λόγω διασποράς των κρουσμάτων δεν τέθηκε καθόλου επί τάπητος το εν λόγω ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η υπουργός Παιδείας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε, κλειστά είναι μόλις έξι τμήματα, επί συνόλου περίπου 80.000. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως στις φήμες για προσεχές κλείσιμο των σχολείων

“Δεν καταλαβαίνω τι λέει”: Συμβουλές για να κατανοεί ο μαθητής την εκφώνηση μιας άσκησης

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα σχολεία: Έπεσε κομμάτι της οροφής και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής