Έπεσε κομμάτι της οροφής στο 7ο Δημοτικό Καισαριανής – «Σφραγίστηκε» σκέπαστρο σε Δημοτικό στον Εύοσμο

Έπεσε κομμάτι της οροφής και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Η κτιριακή κατάσταση των σχολείων της χώρας χρήζει άμεσης παρακολούθησης και ελέγχου καθώς καθημερινά τις τελευταίες μέρες έρχονται στο προσκήνιο πτώσεις σοβάδων, κατάρρευση ψευδοροφής και πολλές κτιριακές ατέλειες που εντοπίζονται σε σχολεία της επικράτειας.

Έπεσε κομμάτι της οροφής στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλει ότι και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα  έπεσε τμήμα της οροφής χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα μαθητές.

Όπως αναφέρουν οι δάσκαλοι “Την Παρασκευή 5/11 και σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Να σημειώσουμε ότι αυτό συνέβη ακριβώς 4 λεπτά πριν από το διάλειμμα!

Οι εκπαιδευτικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και ζητούν ελέγχους των σχολείων. Όπως επισημαίνουν “Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτηρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτήρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ
– κλουβιά!

Να ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι και επισκευές σε όλα τα σχολεία

 Δεν μπορεί μαθητές και εκπαιδευτικοί να ποντάρουν την ασφάλειά τους στην καλή τους τύχη!

Απαιτούμε από τις Δημοτικές αρχές Βύρωνα, Καισαριανής και Αθήνας να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και επισκευές σε όλα τα σχολεία!

Πρέπει να δίνεται πιστοποιητικό καταλληλότητας κάθε σχολικού κτηρίου Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια!

Θεσσαλονίκη: «Σφραγίστηκε» επικίνδυνο σκέπαστρο σε δημοτικό σχολείο

Έτοιμο να καταρρεύσει είναι το σκέπαστρο στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Το επικίνδυνο σκέπαστρο σφράγισαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σήμερα  Τρίτη (09.11.2021), προκειμένου να μη προκληθεί ατύχημα και τραυματισμός των παιδιών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του GRTimes.gr, από το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το ετοιμόρροπο ξύλινο σκέπαστρο έχει αποκλειστεί περιμετρικά με κόκκινες ταινίες, προκειμένου να μη πλησιάζουν τα παιδιά. Νωρίτερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον υποδιευθυντή του σχολείου, διαπιστώθηκε ιδιαίτερη αστάθεια και επικινδυνότητα ενός από τα σκέπαστρα, το οποίο και τελικά «σφραγίστηκε».