Συρίγος: Ο υφ. Παιδείας αποκαλύπτει το χόμπι του και το παράπονο του γιου του που φοιτά στο Δημοτικό

O Άγγελος Συρίγος κλήθηκε να αναλάβει το νευραλγικό πόστο του υφυπουργού Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο διακεκριμένος διεθνολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά αποκάλυψε το χόμπι του, να φτιάχνει ξύλινα καραβάκια, και αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της οικογενειακής του ζωής με την Ειρήνη Σταματούδη καθώς είναι μπαμπάς τριών παιδιών που φοιτούν σε Λύκειο και  Δημοτικό.

Υφυπουργός Παιδείας με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Συρίγος, η δραστηριότητα με την οποία καταπιάνεται στον ελεύθερο του χρόνο είναι η κατασκευή ξύλινων καραβιών. “Βρισκόμασταν με τη σύζυγό μου σε ένα νησί, όταν είδε στη βιτρίνα ενός καταστήματος ένα ξύλινο, χειροποίητο καράβι. Αντίστοιχο δεν είχαμε δει πουθενά αλλού. Της άρεσε πολύ. Δυστυχώς, το μαγαζί ήταν κλειστό και εμείς την επόμενη ημέρα θα φεύγαμε. Της είπα ότι μπορώ να φτιάξω και εγώ τέτοια καράβια. Το αποδέχθηκε, αλλά μάλλον δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνα… Ετοίμασα σε εκείνη τη φάση πέντε ξύλινα καράβια από ξύλα της θάλασσας ή παλιά, από παντζούρια και ράγες τρένων. Πήρα ό,τι ξύλα, παλιά ή δουλεμένα, έβρισκα. Της τα έκανα έκπληξη. Έκτοτε έμεινε το χούι…”

Ποιο είναι το παράπονο του μικρού του γιου για το σχολείο;

Ο κ.Συρίγος δεν δίστασε να μοιραστεί και το παράπονο που έχει ο μικρότερος γιος του που φοιτά στο Δημοτικό για το γεγονός ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας άνοιξαν ενώ αυτά της Δευτεροβάθμιας (σ. σ. όπου φοιτούν τα μεγαλύτερα αδέρφια του συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης).

Όπως δήλωσε “Ο Αναστάσης θεώρησε ότι ήταν μεγάλη αδικία να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, διότι τα αδέλφια του, η Φωτεινή και ο Μάνθος, που είναι στο Λύκειο, μένουν σπίτι και ξυπνάνε αργότερα από εκείνον. Εκείνος ξυπνάει τώρα λίγο πριν από τις 7 το πρωί. Όταν, όμως, επέστρεψε από το σχολείο, ήταν πολύ χαρούμενος, γιατί είδε τους φίλους του, τη δασκάλα του, όλους τους ανθρώπους του σχολείου που του είχαν λείψει. Ποιος δεν θέλει την επιστροφή στην καθημερινότητα, όσο βαριά καμιά φορά και αν είναι;”