Τα καλά νέα της ημέρας! Ξύπνησε από την καταστολή η 8χρονη Αλεξία

Η 8χρονη Αλεξία που νοσηλευόταν σε καταστολή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχοντας δεχθεί αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας την Κυριακή του Πάσχα, πριν λίγη ώρα ξύπνησε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί ακολουθώντας το πρωτόκολλα προσπάθησαν σιγα σιγα να την “ξυπνήσουν” από την καταστολή και η 8χρονη Αλεξία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σήμερα το πρωί, άνοιξε τα μάτια της και έπιασε το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, προχθές είχε προαναγγείλει ότι αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αποσωλήνωσης της μικρής και όπως αποδείχθηκε η 8χρονη τα κατάφερε.

«Η Αλεξία μας, άνοιξε τα μάτια της, έσφιξε δυνατά το χέρι της μητέρας της»

«Η Αλεξία μας, άνοιξε τα μάτια της, έσφιξε δυνατά το χέρι της μητέρας της, για πρώτη φορά νιώθουμε χαρούμενοι, έπιασαν τόπο οι προσευχές μας» είπε περιχαρής και με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Αλεξίας. «Θέλω να το πείτε. να αλλάξει τώρα ο νόμος, να μην περάσει άλλος γονιός αυτό που περνάω εγώ τώρα» τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

«Πάει καλύτερα. Το ένστικτό μου λέει ότι η Αλεξία μου θα συνέλθει και θα επιστρέψουμε σύντομα στο σπίτι μας» έλεγε ανακουφισμένη η μητέρα της μικρής μαθήτριας.

«Θα πιστέψουν στο Θεό και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ»

Η μητέρα της 8χρονης Αλεξίας από την πρώτη στιγμή εξέφραζε την πίστη της ότι η κόρη της θα τα καταφέρει. «Θα πιστέψουν στο Θεό και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ» είχε πει όταν οι ελπίδες για το αγγελούδι της ήταν λιγοστές.

Η προφητική δήλωση του Αρχιεπισκόπου για την 8χρονη Αλεξία

Προχθές είχε επισκεφθεί την 8χρονη στο Νοσοκομείο ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος ο οποίος κατά την έξοδο από το Παίδων δήλωσε τα εξής: «Είδαμε το παιδάκι, είδαμε τους γιατρούς και για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια χαραμάδα ελπίδας. Νομίζουν ότι εάν συνεχίσει αυτή η βελτίωσις, θα έχουμε προχωρήσει. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τις δυσκολίες το παιδί, θέλει όμως έναν αγώνα, εκτός από το ίδιο το παιδί, την αντοχή του δηλαδή, από τους γονείς και το περιβάλλον και κυρίως από το ιατρικό προσωπικό, που ομολογουμένως κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες. Συνεχώς και με επιμονή, αγωνίζονται και αυτοί. Να ευχηθούμε λοιπόν ο Θεός, ο Αναστάς Κύριος να του δώσει τη δύναμη να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία». «Ας ευχηθούμε όλοι μας μέσα από την καρδιά μας, το παιδάκι αυτό να ξαναπαίζει πάλι στην αυλή του σπιτιού του»,  τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.