Τα νεότερα για την υγεία του 14 μηνών μωρού που υπήρχαν υποψίες ότι έχει ηπατίτιδα

Τα νεότερα για την υγεία του 14 μηνών μωρού που υπήρχαν υποψίες ότι έχει ηπατίτιδα

Αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστή η περίπτωση ενός μωρού 14 μηνών από το Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο είχε νοσήσει πριν λίγους μήνες με κορωνοιό και εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (ΠΑΓΝΗ) με υψηλές τρανσαμινάσες και με συμπτώματα που συνδέονταν με φλεγμονή του ήπατος.

Στο πλαίσιο της επιφυλακής για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα παγκοσμίως σε παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών και έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας, πολλοί έσπευσαν να το συνδέσουν με αυτή την κατάσταση.

Η υγεία του μωρού σήμερα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε στο Infokids.gr με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Γεώργιο Χαλκιαδάκη, για την πορεία της υγείας του 14 μηνών μωρού μας ενημέρωσε ότι το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του με την κλινική του εικόνα να είναι βελτιωμένη και να μην υπάρχει ανησυχία.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης “Εξαρχής δεν υπήρχε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Εισήχθη στο νοσοκομείο με αυξημένες τρανσαμινάσες αλλά ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα ηπατίτιδας. Οι σημερινές του εξετάσεις είναι βελτιούμενες.” 

 

Ροή Ειδήσεων