Βουβός θρήνος και θλίψη έχουν σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Αγυιάς Πάτρας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της 12χρονης Σωτηρίας που “έσβησε” αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς.
«Ένας άγγελος αυτό το παιδί»
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το χαμογελαστό γλυκομίλητο κορίτσι δεν είναι πια στη ζωή. Το μοναχοπαίδι της οικογένειας πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων και οι γονείς της βυθίστηκαν στο πένθος.
Όλα έγιναν μέσα στο σπίτι τους στην οδό Μόρνου και όπως έγινε γνωστό το άτυχο κορίτσι δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.
«Δεν υπήρχε, ήταν ένας άγγελος. Αυτό το παιδί άδικα έφυγε … Για τους γονείς, τίποτα δεν έχω να πω γι’ αυτούς, βιοπαλαιστές για να μεγαλώσουν αυτό το παιδί πάρα πολύ δύσκολα», είπε κλαίγοντας στο dete.gr μια γειτόνισσα της χαροκαμένης οικογένειας.
Η τιτάνια μάχη των γιατρών για 1,5 ώρα να την επαναφέρουν στη ζωή
Ο πατέρας την περίοδο αυτή απουσίαζε για εργασία στη Ζάκυνθο και η 12χρονη κοιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τη μητέρα της. Η αυξημένη προσοχή της μάνας προς το παιδί της, την ξύπνησε χθες, τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3.30 π.μ. Αντιλήφθηκε ότι η κόρη της ήταν ανήσυχη και άκουσε έναν ρόγχο. Στην προσπάθειά της να την ξυπνήσει διαπίστωσε ότι κάτι συνέβαινε και η μικρή έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Αμέσως, κάλεσε το ΕΚΑΒ το οποίο βρέθηκε πολύ γρήγορα στο σημείο με κινητή μονάδα, μαζί με γιατρό.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠε Γιάννη Καρβέλη, ο γιατρός ξεκίνησε κατευθείαν, μέσα στο σπίτι, τις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, κάνοντας ΚΑΡΠΑ.
Στη συνέχεια η 12χρονη διασωληνώθηκε στην κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν από την πρώτη στιγμή που έφτασε το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν τιτάνια μάχη για να την επαναφέρουν αναφέρει το tempo24.news.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάνηψη διήρκησε σχεδόν 1,5 ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την 12χρονη να καταλήγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Απαντήσεις από τη νεκροτομή
Άμεσα δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής ενώ στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η Ασφάλεια για αυτοψία στον χώρο. Παράλληλα ελήφθησαν καταθέσεις από τους γονείς, με το περιστατικό να αντιμετωπίζεται μέχρι ώρας ως αιφνίδιος θάνατος, χωρίς να αποκλείεται το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
Αναπάντητα «γιατί» για τον θάνατο της 12χρονης
«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 5.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης», μας περιγράφει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης. «Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 6.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της», προσθέτει ο κ. Ηλιάδης.
Ερωτηθείς για το αίτιο, ο κ. Ηλιάδης, μας απάντησε: «Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα».
ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε να ενημερώσει για το τραγικό τέλος τη μητέρα της μικρής. «Η μανούλα της ήταν συντετριμμένη και απαρηγόρητη. Αμεσα έφτασε και ο πατέρας της από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκονταν. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις η αιφνίδια απώλεια και μάλιστα ενός υγιέστατου παιδιού, που είναι και το μοναχοπαίδι σου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια να τους παρηγορήσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς, να τους παράσχουμε όποια πιθανή βοήθεια έχουν ανάγκη».
Διαβάστε επίσης:
Τα νεότερα για την υγεία του 14 μηνών μωρού που υπήρχαν υποψίες ότι έχει ηπατίτιδα